Vi mener at det bør være gratis buss for ungdom på vinterstider fordi:

Ungdommen har ikke muligheten til å ta lappen på kjøretøy som kan benyttes på vinterstid som for eksempel bil. De har mange viktige ærender og plikter og oppfylle i hverdagen. Alt fra skole, trening, venner og annet. Vi har full forståelse for at busselskapene trenger en inntekt. Derfor mener vi at det burde være gratis buss for barn og ungdom opp til 18 år hele dagen om vinteren, siden dette er den kaldeste og mest sølete årstiden i året. I stedet for gratis buss etter 17.00 som det var for litt siden.

Vi har hatt perioder i Fredrikstad der bussbilletter har blitt finansiert av kommunen. Det har vært et gratis busstilbud tidligere der alle kunne reise gratis hele dagen. Senere ble dette byttet ut med gratis buss etter klokka 17.00. Det tenker vi at er ganske så unyttig. Vi trenger buss fra morgen til kveld. I hovedsak så vi kommer oss til og fra skolen gratis.

Dessverre har det stått mye i media om ungdommer som herjer og ødelegger, men hvorfor skal dette gå ut over alle oss andre ungdommer i samfunnet? Her må vi få en ordning som gjør at de som ikke klarer å oppføre seg, får seg en lærepenge.

Nå som vi hevder at vi lever i en grønnere hverdag, er også dette noe å ta med seg. Ved gratis buss får vi mindre trafikk på veiene og et lavere Co2-utslipp. Veiene blir også mindre slitt, noe som fører til at vi kan bruke penger fra statskassen til andre viktige ting enn like mye veiarbeid som før. Trafikksikkerheten vil øke, og målet om en nullvisjon kommer stadig nærmere.

Les også

Denne hendelsen viser at gutter kan trakassere jenter uten konsekvenser