Grace fikk sin revansje – tok VM-gull etter dramatisk avslutning – Det største som har skjedd i klubbens historie!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Grace Bullen (21) så ut til å tape VM-finalen mot kinesiske Ningning Rong, men få sekunder før slutt slo Atlas-bryteren til.

DEL

Bullen tok seg på imponerende vis frem til finalen i U23-VM. Der møtte hun meriterte Rong fra Kina. Rong er regjerende verdensmester i seniorklassen etter at hun gikk til topps i Budapest i oktober. På vei til finalen slo hun blant annet ut Bullen i semifinalen hvor hun utklasset Atlas-bryteren 12-2(!). Torsdag fikk Bullen sin deilige revansj.

Unik bryter

– Dette er det største som har skjedd i Atlas 70 år lange historie. Jeg har ikke ord. Grace er en helt unik utøver, sier Arne Amundsen som har vært tilknyttet klubben i 38 år.

– Jeg rangerer dette som større, enn da hun vant ungdom-OL som 14-åring. Nei, nå er jeg helt skjelven og barnebarna tror det har klikket for gammer'n, sier Amundsen til Fredriksstad Blad.

– Hvordan skal dette feires?

– Det blir et lite glass når jeg kommer hjem fra barnevakten. Men i morgen skal flagget til topps, lover Amundsen.

Han håper nå inderlig at næringslivet i byen får øynene for bryteesset som gir Fredrikstad enorm oppmerksomhet.

– Hun har som kjent et stort mål om å nå OL i Tokyo i 2020, men det løser seg ikke gratis. Hennes trener Gheorge Costin må utrolig nok lede flere av hennes økter gratis. Drømmen hadde vært om vi kunne gitt dem to en langsiktig mulighet til å oppnå deres felles drøm, legger Amundsen til.

Jubler for Grace

 

Fredriksstad Blad fikk en kort prat med landslagstrener Lotta Andersson klokken 19.15.

– Jeg hadde troen på Grace hele veien, men nå må vi inn til dopingkontroll, sier Andersson kort.

Bullen ledet den første runden i torsdagens finale med 1–0 etter en nedrivning.

Som ventet slo Rong tilbake og ledet 2-1, da klokken tikket mot null. Men seks sekunder før slutt, slo Atlas-bryteren til.

Hun fikk til et kast på Rong og vant matchen 5–2. En utrolig avslutning av Bullen.

Dermed kunne Bullen slippe jubelen løs etter en høydramatisk avslutning i Bucuresti.

I Atlas sine lokaler på Mineberget sto jubelen i taket da Bullen hadde sikret seg seieren. Foran storskjermen i treningslokalet satt små og store og heiet frem bryteesset.

– Dette var fantastisk gøy. Vi fulgte også bronsefinalen i senior-VM her i oktober, sier leder Klas Pettersen som hyller Bullens prestasjon.

– Nå har det strømmet på med gratulasjoner til klubben. Dette er utrolig morsomt og viser at opplegget her i Atlas fungerer perfekt for Grace. Vi har sett både på bryteformen hennes og på de fysiske testene hun har tatt at pilene peker i riktig retning. Den jobben Grace og trener Gheorghe Costin legger ned hver dag her i Atlas er imponerende. At Grace nå går bort og finalen i U23 VM mot regjerende seniorverdensmester er bare helt rått. OL-drømmen til Grace og Atlas lever, sier Atlas-lederen til Fredriksstad Blad.

Full jubel: Her slipper lagkameratene jubelen løs for Grace. (Foto: Privat)

Full jubel: Her slipper lagkameratene jubelen løs for Grace. (Foto: Privat)

Håper på støtte

Nå håper Pettersen og resten av Atlas å kunne tilby Bullen så optimale forhold som mulig med tanke på den kommende OL-kvalifiseringen. Som kjent har Bullen hatt OL i Tokyo i 2020.

Bullen, i skattelistene for 2017 står oppført med 27.600 kroner i inntekt, holdt nylig et foredrag da Olympiatoppen Øst hadde et arrangement på Litteraturhuset der man satte søkelyset på prestasjonskultur og hvordan aktører fra idrett, kultur, næringsliv og offentlig forvaltning kan samarbeide.

– Vi driver en idrett som lever i skyggen av mange andre. Er det noen i Fredrikstad som kan hjelpe oss som klubb å lage optimale forhold for Grace. Med 200.000 kroner vil vi kunne lage et perfekt opplegg for Grace inn mot OL-kvalifiseringen, sa brytenestor Arne Amundsen med et klart frieri til byens næringsliv.

Første mulighet i Kasakhstan

For Bullen blir neste års VM i Kasakhstan være første mulighet til å sikre seg OL-plass. Blir hun topp 6 her vil hun være kvalifisert for Tokyo 2020.

–  Det er en annen tidssone og det vil nok ta noe mer tid til å bli vant til andre treningsforhold og slike ting. Samtidig må man bare se på det som en real utfordring, sa Bullen til Fredriksstad Blad nylig.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags