Grace matches på svensk jord

PÅ SVENSK LEIR:  Lotta Andersson (til høyre) har tro på Grace Bullen i hennes videre satsing.

PÅ SVENSK LEIR: Lotta Andersson (til høyre) har tro på Grace Bullen i hennes videre satsing.

Artikkelen er over 2 år gammel

Grace Bullen (20) fikk lett match under Nordisk mesterskap. Nå forbereder brytestjerne seg til junior-EM i slutten av neste måned.

DEL

Denne uken er Grace med den norske landslagstreneren Lotta Andersson til en samling i Helsingborg, hvor hun får matching mot flere av de beste svenske junior- og seniorbryterne på kvinnesiden. En annen Atlas-bryter, Othelie Høie er med for å følge Andersson under sin arbeidsuke.

Gull igjen

Sist helg representerte Grace Bullen og Pål Eirik Gundersen Norge under Nordisk mesterskap, som ble avviklet i Panevezys i Litauen. Det endte ikke uventet med gull til Grace Bullen i minus 63 kilosklassen.

- Det gikk ganske all right, men jeg fikk ikke den tøffeste motstanden under dette stevnet. Jeg gikk fire kamper og det var godt at jeg ikke måtte tenke så mye strategi underveis, sier hun. Hun vant til sammen kampene 44-0, noe som forteller alt om styrkeforholdet.

Er tittelforsvarer

Den 29. juli skal Grace Bullen i aksjon under junior-EM i Dortmund. Atlas-stjernen er tittelforsvarer. Tidligere i år tok hun sitt første gull under senior-EM etter en dramatisk finale. Senere ble hun hyllet av publikum på Fredrikstad Stadion og klubbvenner fra Atlas på Bryggepromenaden.

Pengeinnsamling

- Alle vet at OL i Tokyo i 2020 er mitt store mål, men det er ingen hemmelighet at jeg på langt nær er i mål med å få inn nok sponsorpenger for min satsing. Jeg er uansett utrolig takknemlig for pengeinnsamlingen som er startet opp gjennom  «I believe in you», hvor målet er å få inn 75.000 kroner til OL-satsingen. Mange har bidratt med alt fra 50 kroner og oppover, så det varmer veldig, sier Grace ydmykt og røper at over 63.000 kroner er blitt samlet inn til nå.

Bronse til Pål Eirik

Ifølge Grace gjorde også Pål Eirik Gundersen det bra sist helg.

- Det var veldig tøff konkurranse i flere av gutteklassene, men Pål Eirik vant to og tapte en kamp innledningsvis. Han vant bronsefinalen mot en finne , og leverte mye god bryting, skryter hun av klubbkameraten som stilte i minus 71 kilosklassen.

PS: Grace Bullen leverte en råsterk innsats, da hun tidligere i våres tok en tredjeplass under «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» på TV Norge.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags