Nå er Grace rangert som nummer to i verden – ble overrasket med 100.000 til OL-satsingen

BLE SPONSET: Grace Bullen og Andreas Lervik i Østfold fylkeskommune etter utdelingen på Litteraturhuset.

BLE SPONSET: Grace Bullen og Andreas Lervik i Østfold fylkeskommune etter utdelingen på Litteraturhuset. Foto:

Østfold fylkeskommunestfold fylkeskommune har forstått verdien av å få frem idrettsutøvere som profilerer fylket. Onsdag ble brytestjernen Grace Bullen (22) sponset med 100.000 kroner på sin vei mot Tokyo-OL neste år.

DEL

Enkeltutøvere fra Østfold som er blant verdens beste i sin idrett har denne våren hatt muligheten til å søke om støtte fra Østfold fylkeskommune. To søknader er nå blitt innvilget. Onsdag ble Grace Bullen og skytestjernen Henrik Larsen (21) fra Mysen hedret ble blomster og en gavesjekk på 100.000 kroner hver.

Leder for næring og kulturkomiteen i Østfold fylkeskommune, Andreas Lervik innrømmet under seansen at han ble oppriktig glad hver gang han hørte Grace Bullen snakke bred dialekt. Han ramset opp bryterens meritter, men ble korrigert av Bullen selv da han nevnte at hun er rangert som nummer tre i verden.

– Jeg fikk beskjed om at jeg i dag er rangert som nummer to, sa 22-åringen til stor latter fra salen.

14 søkere

Grace Bullen

Grace Bullen

 

Østfold fylkeskommune har de siste årene bidratt til etableringen av Toppidrettssenteret i Fredrikstad, vært en pådriver for nye idrettsanlegg, og bidratt økonomisk til større arrangementer som profilerer Østfold.

– Vi ønsker å støtte Østfold-utøvere som konkurrerer på for eksempel OL-nivå og som vil være med å profilere fylket vårt. Vår tanke er å være med å støtte deres innsats med å nå toppen. Slike utøvere kan være utmerkede Østfold-ambassadører og slike vil vi gjerne være med å støtte, sier Lervik. Som en faglig instans, til å gi komiteen råd og innspill, benyttes en representant fra Olympiatoppen Øst. Olympiatoppen Øst vurderer aktuelle kandidater, både etter innspill fra hele regionen og på eget initiativ.

– Det var 14 søkere denne gangen, forteller Lervik som synes det var to verdige utøvere som fikk pengene denne gangen.

Betyr mye

SKYTTERESS: Henrik Larsen fra Mysen fikk også 100.000 kroner av fylkeskommunen.

SKYTTERESS: Henrik Larsen fra Mysen fikk også 100.000 kroner av fylkeskommunen. Foto:

 

Grace Bullen selv innrømmer at hun ble overrasket, da hun fikk en telefon fra Erling Strand i Olympiatoppen Øst dagen i forveien.

– Han lurte på om jeg hadde tid til å stille på Litteratur og det passet bra inn etter at morgenøkten min da var over, gliser Bullen. Hun synes det er meget hyggelig at det nettopp er fylkeskommunen som nå sponser henne.

– Hva betyr en slik sum for din satsing?

– Den betyr veldig mye. Olympiatoppen er flinke til å hjelpe meg med det å legge opp et program og ikke minst hva som skal skje før, under og etter. Det har å gjøre med ernæring, samt fysio og massør i forbindelser med reiser, sier 22-åringen som sist helg fikk en bekreftelse at formen er god om dagen. Atlas-bryteren gikk til topps i en internasjonale rankingturneringen i Italia.

– Overrasket?

– Nei, jeg har vært gjennom en tøff periode, så det var gledelig å se at jeg er på riktig vei. Om tre uker skal hun delta i Europe League i Minsk, før den første OL-kvalifiseringen kommer i oktober.

– Hva med sommerferie?

– Den får jeg ta senere, ja så det blir vel heller vinterferie.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags