VM-bronse til Grace Bullen

JAKTER GULLET: Grace Bullen er i gang med junior-VM i finske Tampere.

JAKTER GULLET: Grace Bullen er i gang med junior-VM i finske Tampere.

Artikkelen er over 2 år gammel

Grace Bullen vant bronsefinalen i årets junior-VM i Tampere torsdag kveld.

DEL

Etter et overraskende tap i semifinalen for Anastasia Nichita Moldovia røk muligheten for gull.

I bronsefinalen møtte Bullen kinesiske Jing Jiang. Den kampen avgjorde fredrikstadjenta og vant til slutt med resultatet 9-3.

Det var Yuzuru Kumano fra Japan som i kveld ble verdensmester. Hun vant finalen mot Bullens semfinalemotstander Anastasia Nichita med 8-2.

Resultater og video på VMs egne sider

Åpnet VM sterkt 

Grace Bullen åpnet junior-VM i finske Tampere med en fallseier mot Altynay Saltyngan fra Kasakhstan torsdag morgen. Atlas-bryteren fikk en tøff motstander i åpningskampen. Saltyngan hadde en bronse fra Asiamesterskapet for ungdom i 2014, samt en 15. plass i VM samme år. Bullen viste ingen nåde og vant matchen på fallseier. Neste motstander for Bullen var tyrkiske Ayse Vatansever som hadde EM-medaljer på samvittigheten. Det var lenge en stillingskrig på matta, før Bullen satte inn et voldsomt angrep. Etter 2,57 minutter avgjorde hun matchen på en ny fallseier.

Bullen var favoritt mot Anastasia Nichita fra Moldova i den tredje kampen – en motstander hun vant over i finalen i EM i Dortmund for en måned siden. Nichita gikk denne gangen seirende ut av duellen. Dermed er drømmen om gull over for 20-åringen

PS: Grace Bullen stiller i 59 kilosklassen

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags