Gå til sidens hovedinnhold

Lokal seier da golfsesongen startet på Onsøy

Artikkelen er over 4 år gammel

De unge lokale golfhåpene hadde serieåpning i påsken. Josefine Hollung fra Huseby og Hankø stakk av med seieren.

2. påskedag var det sesongstart for de yngre golferne, og den gikk på Onsøy golfklubb hvor Narvesentouren ble spilt.

En rekke spillere fra de tre lokale klubbene var i aksjon på den litt kjølige mandagen, men med gode spilleforhold.

For Josefine Hollung, Wang-elev og hjemmehørende i Huseby og Hankø golfklubb, endte det på best mulig vis. Hun vant 19-årsklassen for jenter med ti spillere med tre slags margin på minus tre netto etter en jevn runde med 11 par, 6 bogey og 1 dobbel. Nummer to ble Alexandra Mudie fra Stavanger som gikk en 72-runde (par).

I 19-årsklassen for gutter (spiller uten handikap) vant Magnus Pedersen fra Moss og Rygge med en runde på par etter tre birdier og like mange bogey. Aksel Antonsen, Huseby og Hankø, ble nummer tre med fem slag over par. Klubbkollega Ola Dahl Jensen ble nummer åtte med pluss åtte. Dahl Jensen var lenge med helt i toppen, men måtte tåle dobbeltbogey på hull 15 og 16 og falt da fra tredje til åttende.

Jens D. Kleven fra Gamle Fredrikstad ble nummer 17 med pluss 12 og fikk en fin avslutning på runden med solid birdie på hull 18 opp mot klubbhuset. 34 spillere stilte til start i klassen. De lokale guttene Peder Stuen (20 over par), Tobias G. Arnesen (29 over par) og Kristoffer Hustad (pluss 51) deltok også.

Narvesentouren er nivået under Titleisttouren som er det øverste juniornivået i Norge.

– Siden det var serieåpning var det en del gode spillere på plass for å sjekke formen, og det var mye bra golf, sier Lars Petter Brovold, sportslig leder i Onsøy.

I 15-årsklassen ble Anders Sommerstad-Hansen fra Huseby og Hankø beste lokale golfer etter en flott 70-runde netto, mens Markus Røinås Pedersen (Gamle Fredrikstad) ble nummer 10 etter en runde på par. De første ni hullene var solide med tre birdier. Philip Sjøborg (Huseby) og Philip Singdahlsen (Gamle) ble nummer 29 og 30 i klassen som hadde 32 startende.

Oda Johanne Ørebæk fra Onsøy ble nummer ni i 15-årsklassen for jenter som ble vunnet av Emilie Marceliussen-Dahl på minus seks slag netto.

Onsøy fikk skryt for arrangementet – og med det er golfsesongen offisielt i gang.

– Det var veldig gøy og se så mange juniorer og foreldre på banen. Så klubben takker alle deltagere, foreldre og frivillige som gjorde dette til en super dag, sier Brovold.

Kommentarer til denne saken