Nå kan du konkurrere mot Tolvanen og Wahlberg - i golf!

Jørgen Wahlberg og Jarmo Tolvanen er begge habile golfspillere. Søndag skal de være med på FB Open.

Jørgen Wahlberg og Jarmo Tolvanen er begge habile golfspillere. Søndag skal de være med på FB Open. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Er du bedre enn Stjernens trenerduo i golf? Det kan du teste og finne ut søndag når FB Open spilles.

DEL

Fredriksstad Blads årlige golfturnering spilles på Gamle Fredrikstad golfklubb på Østsiden søndag.

I startfeltet: Stjernens trenerduo Jarmo Tolvanen og Jørgen Wahlberg. Begge habile golfspillere med ned mot ti i handicap.

- Hvilket handicap jeg spiller på? Tja, det kommer litt an på, ler Tolvanen.

FB treffer ham og assistenttrener Jørgen Wahlberg utenfor Stjernehallen for en rask prat og et bilde - inne lader gutta opp til seriepremieren lørdag.

- Golf er en herlig sport. Jeg spiller en til to ganger hver uke, og trener også litt i tillegg til det, sier Wahlberg - 11,8 og stadig på vei ned, tross en vond rygg etter mange tøffe år på isen.

Søndag er de klare for FB Open. Det spørs det hvor godt humøret er - lørdag ettermiddag spilles serieåpningen mot nabo Sparta.

- Det er viktig å skille ishockey fra det private, så det skal nok gå fint, smiler Wahlberg.

LES OGSÅ: Sparta-busen før seriepremieren: – Jeg er gjerne «drittsekken»

Les også: Så glad ble hun for å vinne FB Open

Flere fra Stjernen

Stjernens assistenttrener har varslet flere at Stjernen-spillerne også skal være med. Kaptein Victor Backman, Marcus Bryhnisveen og Joakim Hjelm har meldt sin start i turneringen - det samme har klubbens ungdomssportssjef Aki Mykkänen gjort.

- Golf har alltid vært populært blant ishockeyspillere - hvorfor?

- Tja, det er ikke lett å svare på. Hvis man her heltids ishockeyspiller har man en del fritid, og da er golf fint å drive med. Videre er det mange like kroppsbevegelser i hockey og golf, sier Wahlberg.

Brevik: - Jeg er favoritt

Og av andre golfspillere er det verdt å merke seg at eks-turner og advokat Torgeir Røinås Pedersen - tidenes første vinner av FB Open - er med. Det samme er radioprofil Christian Brevik:

- Jeg har spilt mye golf i sommer og treffer kula bra nå. Så jeg er nok en av favorittene ja, sier Brevik til FB.

Konkurranseformen er Stableford med fullt handicap og det konkurreres i én klasse. Det betyr at absolutt alle har en god mulighet til å stikke av med seieren - uansett nivå.

- Det er sjarmen med denne konkurransen, sier sportssjef på Gamle Fredrikstad golfklubb, Lars Petter Brovold.

Torsdag var det 50 påmeldte. Og det er fine premier i FB Open. Blant annet får vinneren disponere en helt ny Peugeot 308 i to måneder. Det blir også "longest drive", "closest to pin" og andre morsomheter. Påmelding gjøres i Golfbox - eller ved å kontakte klubben. Fristen går ut fredag klokken 12.

Slaget om Onsøy

PS: Det spilles også en annen stor turnering i distriktet i helgen: "Slaget om Onsøy" spilles på Huseby og Hankø lørdag og avsluttes på Onsøy golfklubb søndag. Turneringen er for medlemmene i de to klubbene.

- Vi skal kåre beste klubb samtidig som det blir individuelle premier. Det blir et stor arrangement over to dager, sier Ole Kristian Arnesen i Onsøy.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken