Ny deltakerrekord for Glommaløpet

Økende interesse: Stadig flere vil løpe Glommaløpet. I år arrangeres det 13. mai. arkivfoto: kent Inge Olsen

Økende interesse: Stadig flere vil løpe Glommaløpet. I år arrangeres det 13. mai. arkivfoto: kent Inge Olsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Tre uker før Glommaløpet er hele 1.300 påmeldt. Det betyr at det blir ny deltagerrekord for løpet fra Sarpsborg til Fredrikstad.

DEL

Løpet går den 13. mai. Allerede nå er det svært stor interesse. Fordelt på nesten hundre stafettlag og 350 enkeltløpere er oppslutningen langt større enn ved tidligere utgaver av løpet. I fjor var det totalt 1.468 med – nå er allerede 1.300 påmeldt.

– Særlig stafetten har blitt mer populær de senere årene. Med tanke på at løpet går av stabelen på samme dato som Holmenkollstafetten er dette både litt overraskende, men ikke minst gledelig. Vi nærmer oss grensen på 100 lag (96 påmeldt) og ser på mulighetene for å åpne for inntil 110 lag, sier primus motor for Glommaløpet, Martin Fredheim i Fredrikstad kommune.

Populært blant bedrifter

Glommaløpet

Går fra Sarpsborg til Fredrikstad: 10 miles (16 km).

Underlaget er grus og løypeprofilen er flat. Flere klasser, stafett og eget barneløp.

Starten for løpet går på torget i Sarpsborg. Videre går løypa gjennom Kulåsparken, over Sannesundsbrua, langs Glommastien (østsiden av Glomma), under Fredrikstad brua, med målgang i Nordens best bevarte festningsby – Gamlebyen.

Drikkestasjoner ved 4.5, 9.5 og 14.5 km.

Han forteller at det er særlig blant bedrifter at man ser at Glommaløpet har blitt en populær happening på vårparten.

– Flere stiller med flere lag på startstreken. Og stemningen i Gamlebyen etter målgang er god, sier Fredheim til FB. Også på 10-miles-løpet forventes det rekordmange deltagere i denne femte utgaven av Glommaløpet.

– Om det er ekstra mange Fredrikstad-folk som deltar i år, for å markere 450-års jubileet vet vi ikke, men at løypa går i fotsporene etter sarpingene som flyttet sørover i 1567 er jo litt morsomt i et jubileumsår, smiler han.

346 i 2013

Glommaløpet vokser stadig. 346 løpere var med i 2013. Fem år senere blir det etter alle solemerker over 1.500.

Martin Fredheim i Fredrikstad kommune.

Martin Fredheim i Fredrikstad kommune.

– Da vi startet planleggingen av den første utgaven av Glommaløpet på vårparten i 2013 hadde vi nok ikke regnet med at løpet skulle bli blant Norges største på så kort tid. At vi har en etappe for alle, lave skuldre, fin løype og generelt god stemning er nok bakgrunnen for suksessen, tror Fredheim.

Det er Fredrikstad Idrettsforening og Sarpsborg Idrettslag som er tekniske arrangører av løpsfesten mellom de to byene.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags