Større overskudd for Glommafestivalen i år

Godt fornøyd: Knut R. Hansen sier at alt peker mot at overskuddet på årets Glommafestival blir bedre enn i 2016.

Godt fornøyd: Knut R. Hansen sier at alt peker mot at overskuddet på årets Glommafestival blir bedre enn i 2016. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Festivalgeneral Knut R. Hansen smiler bredt og fornøyd. For 2017 vil gi et større overskudd enn 2016. Da endte kuleramma på 242.000 kroner.

DEL

– Jeg har ingen konkrete tall ennå, for det er noen poster som ikke er ferdig avregnet. Men den foreløpige prognosen gir indikasjoner på at det blir mer enn 242.000 kroner i overskudd i år, selv om vi har hatt større utgifter. Ikke minst måtte vi stenge av sentrum sikkerhetsmessig, og det ble en utgift i form av flere personer og mer utstyr, forklarer Hansen.

Godt billettssalg

Det ble solgt rundt 1.400 billetter til de tre betalingskonsertene, med D.D.E., Anne Grete Preus og Odd René Andersen. Konsertene i teltet var ikke utsolgte, men Preus trakk fullt hus i Litteraturhuset.

– I tillegg hadde vi covercharge i teltet torsdag, fredag og lørdag, og der solgte vi 1.400 billetter. De 140.000 kronene er selvsagt med på å sikre bedre underholdning. Og vi har vært tydelige på at vi ønsket å heve kvaliteten, sier sjefen.

Tre millioner

– Vi har økt på alle fronter, både i inntekter og utgifter. Og totalt omsatte vi for rundt tre millioner kroner i løpet av fem dager. Det var en herlig sydenstemning i byen, og jeg tror alle næringsdrivende merket at det var byfestival, avrunder Hansen.

Overskuddet har de de to siste årene vært på 242.000 og 268.000 kroner.

Artikkeltags