Ovnsbakt skrei, grillet oksebryst, farsert kyllinglår, panna cotta, hvit sjokolademousse og pasjonsfruktfromasj er bare noe av det ungdommene kan friste med.
Torsdag og fredag er det nemlig elevene ved restaurant- og matfag som står bak spakene på Majoren.
Her skal de både tilberede maten, dekke bordene og servere gjestene.
Så likt arbeidslivet som mulig
– Det er dette som er fremtiden deres. Det er veldig viktig å ha opplevelser med ordentlige gjester, mat og penger. Her får elevene vise hva de har lært. Det er også de som har bestemt menyen, sier lærer Patrick Breitenstein.
Maria Madeleine Livendahl og Ameer Salha er to av elevene som er med på konseptet «restaurant take over». De går begge i andre klasse på kokk- og servitørfaget.
– Jeg har alltid hatt stor interesse for matlaging og det kulturelle rundt mat. Jeg ønsket å lære om forskjellig mat i ulike kulturer, sier Maria.
Klassekameratene skal til å dekke opp hele restauranten, før de er klare for å ta imot gjester til lunsjrushet.
– Jeg synes det er veldig koselig. Og vi får mer erfaring, mener hun om «skoledagen».
– Smile hele tiden
Både hun og Ameer har jobbet ved siden av skolegangen, og har allerede erfaring fra restaurantbransjen.
– Hva er det viktigste å huske på som servitør, spør fotograf Carlsson.
– Å smile hele tiden, svarer Ameer.
– Ja, kundeservice! Og å ha et bra samarbeid med kjøkkenet. Vite hva vi serverer, hvordan det er laget og ha kunnskap til vin og drikke, kontrer Maria.

Gjentar fjorårets suksess–torsdag og fredag tar Glemmen-elevene over Majoren
I løpet av de to dagene i restauranten skal elevene fylle alle funksjonene i restauranten, selv om noen av de ansatte hos Majoren også er til stede. Det er altså elevene som har det fulle ansvaret.
Men skal du ha muligheten bør du være rask – det er nemlig kun datoene 16. og 17. mars som gjelder.