Gjensidige stenger åtte kontor og nedbemanner

Av

Gjensidige Forsikring legger ned åtte kontorer i Norge

DEL

Verken Fredrikstad eller Sarpsborg rammes av omstruktureringen. På Grålum har Gjensidige en skadeavdeling, og den vil fortsette som i dag.

Nærmeste lokalkontor er i Fredrikstad. Det berøres heller ikke.

De åtte kontorene som legges ned er i Harstad, Mo i Rana, Førde, Måløy, Arendal, Elverum og de to Oslo-kontorene på Skøyen og i Nydalen, får Sarpsborg Arbeiderblad opplyst fra Gjensidiges kommunikasjonsavdeling.

Restrukturering

Omstrukturering og kostnader knyttet til avlingskrisen i sommer gjør at Gjensidige Forsikring setter av 160 millioner kroner. Åtte kontorer legges ned.

– Som et resultat av fortsatt fokus på forbedret distribusjonseffektivitet, vil Gjensidige stenge åtte avdelingskontorer i Norge, med personellreduksjon og opphør av kontrakter for leie av eiendommer, opplyser Gjensidige Forsikring.

Forsikringsselskapet setter av til sammen 80 millioner kroner i tredje kvartal til restruktureringen. Selskapet opplyser at det i tillegg har redusert antall ansatte i Sverige og Danmark.

Gjensidige har i tillegg beregnet at det vil registrere erstatningsavskrivninger på 80 millioner kroner relatert til avlingsskader i løpet av tørkesommeren.

– Det varme og tørre været i sommer har medført betydelige skader på jordbruksavlinger i Norge. Skader på avlinger i Norge knyttet til tørke er i stor grad dekket av den norske regjeringen. Gjensidige dekker imidlertid deler av erstatningen, utover kompensasjonen fra regjeringen, opplyser selskapet.

Det eksakte beløpet er imidlertid fortsatt usikkert ettersom prosessen med statlig kompensasjon er en forutsetning for å videresende fordringer til Gjensidige, og det faktum at regjeringen har satt søknadsfristen til 31. oktober.

(NTB)

Artikkeltags