Remy Bugge og forretningspartner Ingvild Authen tok over den tradisjonsrike Gullsmedbutikken på Gressvik i januar 2019.

I mer enn 40 år var Gullsmedbutikken til Erik Fog en kjent institusjon, og Bugge gikk også i lære hos Fog da han utdannet seg til å bli gullsmed.

Da Fog gikk bort, bestemte Bugge og Authen seg raskt for å ta over driften av butikken. De to drev allerede gullsmeden Bugge & Authen Juvelverksted sammen i Oslo.

Fra minus til pluss

Da Fredriksstad Blad intervjuet Remy Bugge i fjor høst, kunne han fortelle at det første driftsåret deres hadde vært utfordrende.

Det skyldtes blant annet store omstruktureringer av driften, som kostet dem mye penger til revisorer og regnskapsførere, i tillegg til at de hel-digitaliserte systemene – noe som også var dyrt.

I 2019 endte de med et underskudd på 1,2 millioner kroner.

Nå ser det imidlertid ut til å ha snudd, for resultatet for fjoråret viser at Bugge og Authen har klart å snu det samme tallet helt rundt – til å ende med et overskudd på 1,1 millioner kroner.

– Startet katastrofalt

Samtidig økte de salgsinntektene med 5,7 millioner kroner, og solgte varer og tjenester for 14,9 millioner i 2020.

– Vi dro i land fjoråret ganske bra. Det startet katastrofalt med korona på våren, og vi lå godt i minus frem til sommeren, sier Bugge.

– Men de siste seks månedene dro vi inn hele overskuddet, noe som er ganske eventyrlig.

Mye av overskuddet skyldtes den høye gullprisen som var i fjor.

– Det var helt vanvittig med folk som leverte gull – jeg tror ikke du kan skjønne det engang. Det var kilovis. Og det dro opp omsetningen ganske kraftig.

Ny runde med permitteringer

– Vi er veldig fornøyde med fjoråret og jeg må si jeg er positivt overrasket. Vi har hele tiden visst at Gressvik har et kjempe-potensiale, med et godt kundegrunnlag, sier han.

Og overskuddet fra i fjor, har vært godt å ha med inn i 2021. For da bølge tre av pandemien sørget for store nedstengelser etter nyttår, var det som å skru av en bryter, forteller han.

– Da var det rett tilbake til permitteringer. Hadde vi ikke hatt den økningen i fjor høst, hadde det vært «game over» nå. Runde nummer to var mye verre enn den første nedstengningen.

– Derfor har vi kjørt defensivt frem til nå, og hatt reduserte åpningstider. I august er vi tilbake med alle på jobb – og det blir bra. Vi er lei av å være permittert nå, legger han til.

«Back on track» til høsten

Gullsmedbutikken Gressvik AS teller sju ansatte.

– Vi har en mye større nedgang så langt i år, enn i fjor. Overskuddet ble borte allerede i februar. Så vi skal jobbe hardt for å ta igjen dette året her.

Spesielt godt har butikken merket utsatte og avlyste bryllup.

– Gifteringer er nok det vi selger mest av til vanlig. Den biten kommer kundene langveis fra, forklarer han.

Og fortsetter:

– Men jeg har hundre prosent troa på at det vil gå bra denne høsten også. Dette har vært et helt merkelig år, og vi satser på å være «back on track» i august. Det blir godt å komme på jobb igjen.