Hele sommeren har jeg prøvd å holde meg til rimelige viner, mens så har jeg fått noen spørsmål om anbefalinger av viner som er litt dyrere, og denne Chardonnayen er midt i blinken for nettopp det. Her må man ut med drøye 250 kroner, men denne er virkelig verdt hver eneste krone.

Geoff Hardy grunnla i 1986 vinmarken «K1», som er i dag er den mest kjente og «kjøligste» vinmarken i Adelaide Hills, i Kuipto-regionen av Adelaide Hills som er i sørøstlige Australia. K1 er den mest kjente vinmarken i Adelaide Hills for Pinot Noir Camp; Chardonnay med vinstokker som er 30 – 40 år gamle. Vinmakerne Shane Harris har vært involvert som vinmaker siden 2006 og senior Winemaker siden 2009, med bakgrunn som faglært kokk er hans visjon er å lage matvennlige og elegante viner fra Adelaide Hills. Shane ble kåret til årets vinmaker i Australia i 2012.

Produktinformasjon:

Navn: Geoff Hardy K1 Chardonnay 2021

Metode: Uten bruk av kultivert gjær. 25A% hele klaser. 11 mnd lagring på fine lees, ufiltrert. Liten andel av vinen gjennomgått malo fransk barrique

Varenummer: 14194901

Alkoholprosent: 13

Syre pr liter: 8,4

Sukker pr liter: mindre enn tre

Pris: 259,80

Og vinen er virkelig verdt å skrive om. Den har en deilig lys grønngul-farge. På nese er det modne epler, gule fersken og urter som dominerer. Etter litt tid i glasset kommer det også frem litt eik og nøtter. Oppleves frisk og lett. I munnen er den fyldig og følger nesen. Med deilig syre og en absolutt god utgang.

Passer utmerket til sjømat.