Geir Bakken har sagt opp i FFK

  Artikkelen er over 4 år gammel

  FFK må ut på daglig leder-jakt. Geir Bakken (43) har sagt opp sin stilling.

  DEL

  Det bekrefter Bakken selv når Fredriksstad Blad ringer.
  – Det stemmer det du spør om. Jeg har sagt opp jobben og styret er informert om det, sier Bakken til FB.

  – Altoppslukende

  FFK skal etter planen sende ut pressemelding om saken mandag formiddag og de ansatte blir informert samtidig.

  – Hvorfor har du sagt opp jobben?

  – Å være daglig leder i FFK er en altoppslukende jobb. Man er på jobb nesten 24 timer i døgnet. Etter tre år i denne stillingen ønsker jeg nå å bruke mer tid på familien, ha noen frihelger og ferier uten daglige jobbsysler. Jeg ønsker rett og slett og være mer med familien min, sier Bakken.

  Bakken startet i stillingen 1. september 2013. Han skal jobbe frem til 1. september i år. Det betyr at det ble nøyaktig tre år i jobben.

  – Jeg har egentlig tre måneders oppsigelsestid, men Arne Erik (Olsen, styreleder) ønsket at jeg skulle jobbe ut august siden overgangsvinduet i sommer stenger 18. august. Det var helt greit for min del, sier Bakken.

  Fem barn

  Han har kone, fem barn - og hund. Men ingen ny jobb enn så lenge.

  – Jeg har ikke startet prosessen med å finne ny jobb, men det skjer nå. Hvis jeg hadde begynt å snakke med næringslivsledere og starte jobbjakten før det ble kjent at jeg har sagt opp, hadde det blitt masse rykter og spekulasjoner. Det ønsker jeg ikke. Men nå har jeg fire måneder på å finne ny jobb, så jeg satser på at det finnes en bedrift i vårt distrikt som kan ha behov for mn kompetanse, sier Bakken.

  – Har de sportslige resultatene noe med din avgjørelse å gjøre?

  – Nei, det har det ikke. Jeg sa opp jobben uken etter serieåpningen, og det er familiesituasjonen som gjorde at jeg nå ønsket å si opp, sier Bakken.

  Klubben bekrefter

  Med Bakkens oppsigelse må FFK ut på daglig leder-jakt.

  Rett før klokken 10 bekreftet også klubben at Bakken har sagt opp:

  "Geir Bakken har sagt opp sin stilling i FFK og fratrer ved utgangen av august. Geir startet i jobben 1. september 2013 og slutter nøyaktig tre år senere. I den tiden Geir har ledet FFK har klubben tatt en rekke grep for å tilpasse administrasjon og økonomi til de forhold som nå gjelder i norsk fotball. Stillingen har til tider vært meget utfordrende når det gjelder tidsbruk, arbeidstider og variasjon i oppgavene. Han har nå besluttet å bruke mer tid med familien har derfor valgt å avslutte  arbeidsforholdet.

  Styret vil gi uttrykk for at det har vært positivt å ha hatt Geir som daglig leder og beklager at han har bestemt seg for å slutte.

  Vi takker for innsatsen for FFK og ønsker han lykke til videre", skriver styreleder Arne Erik Olsen i en pressemelding.

  Ny profil

  Til Fredriksstad Blad sier Olsen videre:

  - Det er leit at Geir slutter. Han har gjort en god jobb med tanke på ryddighet, omdømme og økonomi, som var prioriterte områder for FFK da han begynte. Utover at det er leit, er det helt udramatisk. Bakken ønsker mer tid til familien, og det er det bare å vise forståelse for.

  - Hvordan blir prosessen videre rundt daglig leder-jakten?

  - Vi skal ha styremøte 13. mai og vil diskutere det der. Vi skal blant annet snakke om hvilken profil vi ønsker oss på ny daglig leder, og hvordan ansettelsesprossen skal være. Det er for tidlig å svare på det akkurat i dag. Men Geir skal jobbe ut august, så vi har ikke dårlig tid, sier Olsen.

  f-b.no følger saken

  Send inn tekst og bilder «

  Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

  Artikkeltags