Hansen rørt til tårer over gatelagets triumf

  Artikkelen er over 2 år gammel

  Han vet mer enn andre om hva spillerne på FFKs gatelag har vært gjennom før de kunne feire NM-tittelen onsdag. Da pokalen ble løftet felte Lars Petter Hansen (42) noen tårer på sidelinjen.

  DEL

  – Med tanke på vilkårene disse spillerne kommer fra, så er dette en enorm prestasjon. For å sette det i et perspektiv: – For dem er dette større enn å vinne VM-finalen, sier Lars Petter Hansen.

  Rangeres høyt

  Den tidligere toppscoreren til FFK opplevde selv mange oppturer på fotballbanen. Han rangerer likevel onsdagens finaletriumf like høyt som mange av de han var med på som spiller. FFK beseiret Sandefjord 2–1 på Fredrikstad Stadion og lagets kaptein Ole Magnus ble hyllet sammen med sine lagkamerater.

  – Selv om dette i utgangspunktet er et lavterskeltilbud, så gjør det noe med alle idrettsutøvere når de får på seg en drakt. Alle går på banen for å vinne, men vi var på ingen måte å regne som noen favoritt. Vi var en outsider, fastslår Hansen. FFK var denne uken vertskap for 14 gatelag, hvor 200 utøvere fra hele landet var i aksjon. Til sammenligning vant ikke FFK en eneste kamp under fjorårets NM i Sandefjord. Nå gikk FFK til topps.

  TRIUMFERTE: Her er Lars Petter Hansen omkranset av FFKs gatelag som nå kan titulere seg som norgesmestere. Foto: Geir A. Carlsson

  TRIUMFERTE: Her er Lars Petter Hansen omkranset av FFKs gatelag som nå kan titulere seg som norgesmestere. Foto: Geir A. Carlsson

  Viktig støttespiller

  Siden oppstarten for seks år siden har Lars Petter Hansen vært lagets viktigste støttespiller. Tre ganger i uka har han samlet sine spillere for trening. Minst like viktig er det at han er en god samtalepartner for spillerne som har funnet gatelaget som en ny inngang til livet igjen. I desember ble han tildelt en hederspris fra Fotballstiftelsen – en organisasjon som støtter gatelagene i Norge.

  – Med deres bakgrunn fra ulike miljøer, så har den fysiske forfatningen vært skral hos mange. Det hadde ikke nyttet å lede en «Hitler-camp» for å få dem på rett vei. Her er det blitt gjort på deres premisser. For selv etter en enkel økt har spillere spydd.

  Fem i fast arbeid

  At gatelaget har en misjon er han ikke i tvil om. Hansen forteller at han kunne se det i øynene til samtlige av sine 19 spillere at dette var noe som betydde mye for hver enkelt.

  – Det fikk meg samtidig til å tenke litt på de personene vi har fått på rett vei gjennom dette prosjektet. Vi har fått fem personer ut i 100 prosent stilling i arbeidslivet, samt flere som har begynt å ta en utdannelse. Derfor er det ikke så rart at jeg fikk en tåre i øyekroken og en klump i halsen.

  Større trygghet

  Hansens store drøm om er en større trygghet rundt gatelagets fremtid.

  – Slik det er nå må vi søke om midler hvert år. Det ideelle er at vi visste at dette prosjektet ville være sikret for de ti neste årene. Orkla har siden oppstarten vært en utrolig bidragsyter. Helsedirektoratet er også inne med en årlig sum, og vi er også takknemlig for støtten fra ordføreren og Fredrikstad kommune under dette NM-arrangementet, sier gatelagets trener. Han trekker frem Kai-Roar, Harry, Nina og John for å få arrangementet vel i havn, samt Ida Barstad ved Stadionklinikken og til Leif Erlandsen som tok på seg jobben som speaker.

  – Ettersom FFK ble slått ut av Kråkerøy i cupen, så er det godt at tross alt et lag i klubben tar hjem en gjev pokal, fleiper Lars Petter Hansen til slutt.

  Send inn tekst og bilder «

  Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

  Artikkeltags