FFKs gatelag til topps i NM – gratulert av selveste Myggen!

GLAD GJENG: Lars Petter Hansen og Erik Myggen Mykland (bak til høyre) med hele laget som jubler etter NM-tittelen.

GLAD GJENG: Lars Petter Hansen og Erik Myggen Mykland (bak til høyre) med hele laget som jubler etter NM-tittelen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sjekk denne gjengen; de er best i landet! – Jeg er så stolt av dem! jubler trener Lars Petter Hansen etter at gatelaget vant NM i Kristiansand.

DEL

FFKs gatelag fortsetter å imponere. I serien er laget ubeseiret og suveren serieleder. Og i dag ble NM-sluttspillet avsluttet i Kristiansand. Det endte på best mulig vis; pokal og gull til FFK etter 2–0 mot Sandefjord i finalen.

– Fantastisk innsats hele veien. De jobber og står på og vant fortjent, sier den gamle FFK-spissen Lars Petter Hansen, som trener laget.

Lange innkast

Morgan Martinsen sendte FFK i ledelsen i første omgang, og Petter Hauglien doblet den før pause. Begge målene kom etter lange innkast av René Kristiansen inn foran mål.

– Han kaster langt, veldig langt, så det er et lite angrepsvåpen for oss, sier Hansen.

2–0 sto seg kampen ut, og FFK-gjengen kunne slippe jubelen løs. Så ventet pokal, medaljer og gratulasjoner fra selveste Erik Myggen Mykland som var på plass.

– Det var stas for oss, sier Hansen.

Instrukser: Lars Petter Hansen med klar tale til spillerne.

Instrukser: Lars Petter Hansen med klar tale til spillerne.

Roser spillerne

Lars Petter Hansens elever tok seg enkelt videre fra gruppespillet. Rødbuksene åpnet med 3-0-seier over Lillestrøm. Deretter ble det 2–0 mot HamKam før man knuste Jerv 5–1. I semifinalen ventet HamKam. Her vant 2–1 etter scoring på golden goal. FFK spilte totalt sju kamper på to dager.

– Så det er en sliten gjeng som er på vei hjem fra Kristiansand nå, sier trener Hansen, som roser laget.

– Treneren har vel også litt å si?

– Alle vet hvor viktig en trener er for et lag, han er limet som holder alt sammen. Mer bør jeg vel ikke si, skratter Hansen, og fortsetter:

– Dette er spillernes fortjeneste. De står på og trener veldig bra, og da er det gøy når de også vinner.

LES OGSÅ: Dette FFK-laget nekter å tape - knuste Stabæk i toppoppgjøret

Enorm statistikk

Gatelaget er et samarbeid med blant annet NAV, Fredrikstad kommune og Helsedirektoratet, og er et lavterskeltilbud til personer som har eller har hatt rusutfordringer. Prosjektet ble startet etter støtte fra Johan H. Andresen i 2011, og har blitt en stor suksess. Mange har funnet veien til et bedre liv gjennom fotballen, og ingen kan klage på sportslige resultatene. FFKs gatelag har fire NM-finaler på rad nå, og onsdagens seier var lagets andre NM-tittel.

Laget har spilt 17 kamper i 2018. Resultatene: 16 seire, og én uavgjort. Slå den!

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags