Gardar strålte etter vinnerkastet: – En lettelse å vinne NM-gull!

SLO TIL Spydkaster Gardar Fridriksson vant spyd  i Byrkjelo.

SLO TIL Spydkaster Gardar Fridriksson vant spyd i Byrkjelo. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I sitt åttende seniormesterskap sikret Fredrikstad-gutten Gardar Fridriksson (24) sitt første gull i spydkonkurransen under NM i Byrkjelo søndag.

DEL

På grunn av at stav ble flyttet fra lørdag til søndag ble spyd fremskyndet med en time og "tyvstartet"  stevnet søndag, melder friidrett.no på sin hjemmeside.

Slo til i andre kast

Vebjørn Kaldahl Bottenvik fra Bryne tok ledelsen med 63.54 i første omgang. Gardar Fridriksson som nå representerer Norna-Salhus økte til 64.99 i andre omgang og tok da over ledelsen. Ingen andre utøvere klarte å tukte denne lengden og dermed sikret Fridriksson seg sitt første NM-gull og sin første NM-medalje.

Små marginer

- Jeg føler at det var litt lettelse å endelig vinne NM-gull. Jeg har vært med i NM i åtte år nå og føler det var på tide. Det var veldig små marginer og det ble tett tilslutt, sa Fridriksson til NRK etter premieutdelingen.

Sølvet gikk til Haldens Alexander Skorpen med 64.63, mens Orions Donavan Miloss sikret seg bronsen med 64.12. Begge disse to perset og tok sine første NM-medaljer.

Marlen Aakre som fredag imponerte med sølv på favorittdistansen 400 meter hekk, fulgte søndag opp med en bronse på 100 meter hekk. FIF-løperen løp i mål på 14.00. Vant gjorde Isabell Pedersen fra BUL med 13,04.

- Konkurransen er utrolig tøff på 400m hekk i år, så det å ta sølv i NM på denne distansen er veldig stort for meg. Forsøket gikk bra, og jeg fikk med meg en god følelse til finalen. I finalen fikk et et godt løp til tross for det var mye vind og kaldt. Å sette pers (59.16s) i slike forhold var stas, sier Aakre.

På 100m hekk forteller Aakre at målet var medalje og at hun derfor er strålende fornøyd med bronse.

- NM har vært hovedmålet i år. Og jeg har prikket formen til det, så det at jeg presterer så bra og klarer å ta med to medaljer hjem er en utrolig god følelse. NM ble en stor suksess for min del, sier Aakre.

Velfortjent heder

Under åpningsseremonien ble det utdelt velfortjent heder til to karer. Karsten Warholm fikk Norsk Friidrett sin gullmedalje for aktiv innsats, mens stevneleder Knut Lunde fikk oppmerksomhet for sin mangeårige innsats for friidretten i Byrkjelo.

- Jeg har skjønt at dette er en medalje som henger høyt, så jeg er beæret, sa Karsten til speaker.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags