Dagen er ment for å få flere til å oppdage verdien av gjenbruk. Samtidig kan du gjøre et skikkelig kupp.

Det mente i alle fall Monika som falt for et håndlaget fat på et garasjeutsalg på Kongsten hvor 11-åringene, Rebecca Louise Augustin Diehl, Lucas Løyning Thoren og Didrik Hansen hadde rigget til et utsalg som rommet alt fra møbler til kopper, blader, osv.

– Et veldig fint fat, hevdet Monica som gladelig betalte 20 kroner for det håndlagede fatet.

Ellers kunne Rebecca, Lucas og Didrik rapportere om et forholdsvis bra salg da Fredriksstad Blad besøkte Kongsten i går formiddag.

LES OGSÅ: Nå er det tid for garasjesalg

– Så langt har vi solgt for rundt 300 kroner. Det er vi fornøyd med, sa trioen som hadde fått tingene de solgte fra foreldrene sine.

På Lilleby på Østsiden var det flere som var fornøyde med dagen. Synne Karstensen og Frode Lund hadde solgt klær, verktøy osv. for rundt 1.500 kroner kun et par timer etter at de hadde åpnet.

– Salget har gått over all forventning, og det er positivt at tingene kan bli brukt mot at det havner på Øra, sa selgerne.

Garasjesalgdagen 2015 var for øvrig den femte i rekken. Nytt av året var at kommunen hadde oppdatert kartet for registreringer. I tillegg til Fredrikstad dekker kartet kommunene Sarpsborg og Hvaler som også avviklet Garasjesalgdagen søndag.