Nå får denne brua endelig gang- og sykkelvei

Rustes opp: Fylkespolitikerne vil ha en langsiktig løsning, ikke en mindre oppussing av Kjøkøysund-brua. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Rustes opp: Fylkespolitikerne vil ha en langsiktig løsning, ikke en mindre oppussing av Kjøkøysund-brua. Arkivfoto: Geir A. Carlsson

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kjøkøysund bru skal få gang- og sykkelvei – og bruarbeidene kan starte allerede neste år.

DEL

Fylkestinget har nå satt av 35 millioner kroner neste år til å betale renter og avdrag for arbeider på fylkeskommunens bruer, og Kjøkøysund bru står øverst på listen.

Får tryggere skolevei

Innbyggerne på Kjøkøy og Lunde har lenge kjempet for å få en tryggere skolevei med gang- og sykkelfelt over Kjøkøysund, og nå har de fått gjennomslag.
Aps gruppeleder Siv H. Jacobsen sier til FB at det ikke er bestemt hvor omfattende opprustingen av Kjøkøysund bru vil bli.

Sist måned varierte prisen fra 16 til 500 millioner kroner

Statens vegvesen har lagt frem kalkyler som spriker fra mindre arbeider til 16 millioner til en helt ny bru til rundt 250 millioner.
Olav Moe (KrF) opplyser at Statens vegvesen vil legge frem sitt bruforslag i februar.

I våres ble det avdekket at brua var svekket: Kjøkøysund bru tåler mindre

Henge på sykkelfelt?

Flertallet i fylkestinget slår nå fast at brua skal rustes opp i et langsiktig perspektiv, og den skal få gang- og sykkelløsning. Siv H. Jacobsen håper at arbeidene kan komme i gang raskt.
– Innebærer vedtaket at fylkestinget foretrekker å få en ny bru? Det er jo ikke plass til gang- og sykkelfelt på dagens.
– Nei. En mulighet er å henge på et gang- og sykkelfelt utenpå Kjøkøysundbrua, sier hun.

Støtter Hvaler-prosjekt

Fylkespolitikerne har også bedt om å få en vurdering av alle bruene på fastlandsveien. Tilbakemeldingen fra ekspertene er at flere bruer er i dårlig forfatning. En stor del av brupotten må brukes på Hvaler.
Siv H. Jacobsen håper på sikt å få et sammenhengende gang- og sykkelveinett fra Kråkerøy til Asmaløy og støtter Hvaler kommunes forsøk. Ap vil også bidra med penger til sykkelvei.
 

Artikkeltags