– Jeg ville gjerne at vi skulle gjøre noe hyggelig sammen som en klasse. Noen ganger føles det litt merkelig å sitte i klasserommet og pugge grammatikk når elevene kommer fra så ulike, og ofte tragiske, bakgrunner, sier læreren for klasse M, Ingrid Nøstdal.
Mange av elevene hennes er fra Syria og Somalia og bor på ulike asylmottak.
– Det å kjøre segway er jo virkelig noe utenom det vanlige. Jeg vil at de skal ha en morsom opplevelse i byen sin, sier Nøstdal.
- Les også: Segway-safari Gamlebyen rundt
– Ikke vanskelig
– Dette var kjempegøy, og ikke vanskelig i det hele tatt, insisterer Mohammed Abdimalik Nor (36) mens han kjører rundt på sin segway etter kun noen minutters trening.
Abdimalik Nor er fra Somalia og har bodd i Norge i ett år og fire måneder. De siste ni månedene har han bodd i Råde, hvor han trives godt.
– Råde er et fint og stille sted. Dette er første gangen jeg er i Gamlebyen, og det er veldig fint her også. Det er en spennende by med mange historier, sier han glad.
I bakgrunnen suser klassekameratene hans rundt i bakgården der opplæringen på segway foregår.
Noen ganger føles det litt merkelig å sitte i klasserommet og pugge grammatikk når elevene kommer fra så ulike, og ofte tragiske, bakgrunner.
Ingrid Nøstdal, lærer for klasse M på FRIS.
Ville finne på noe kjekt
Leder i Segway Norge, Anders Denis, har tatt turen til Gamlebyen denne morgenen for å hjelpe til med arrangementet.
– Vi fikk en forespørsel fra Nøstdal om vi kunne hjelpe til med å finne på noe kjekt. Da syntes vi det var morsomt å bidra med noe positivt for denne klassen, og arrangerte både tur med segway og vandring i Gamlebyen, sier Denis.