Gå til sidens hovedinnhold

Har allerede solgt ti prosent av billettene til Tweed Run 2019

Artikkelen er over 3 år gammel

31. august neste år er det klart for den tredje utgaven av Tweed Run Norway. – Så lenge vi har publikum, holder vi på, sier medarrangør Knut Thomas Hareide-Larsen som foreløpig har solgt 20 billetter.

Det var i anledning byjubileet i 2017 at Tweed Run, det elegante sykkelløpet – uten tidtagning, hjelm eller lycra-tøy – som de siste årene har blitt arrangert i London, New York, Paris og andre storbyer,  kom til Norge og Fredrikstad.

Egentlig var det aldri noen tvil. Etter en pust i bakken ble det veldig tidlig klart at vi går på en runde to, sa arrangørene til FB i februar i år. Nå har de startet billettsalget for den tredje utgaven.

I styringsgruppen til Tweed Run Norway sitter foruten Hareide-Larsen også Morten Marius Apenes, Fredrik Brostrøm Hansen, Trond Svandal samt Rasmus Leiro fra Pedalen og Lasse Imrik fra Kirkens Bymisjon.

Flest fra Fredrikstad

Over 200 anglofile syklister var forrige lørdag påmeldt til årets løp som etter både en tepause og en piknik ble avsluttet med premieutdeling og konsert i Gamlebyen.

Bildeserie

Se bilder fra Tweed Run i Fredrikstad

 

– De fleste deltagerne var fra Fredrikstad og Østfold, men vi hadde også deltagere fra Stockholm, Oslo og én fra London, sier Hareide Larsen.

Og billettsalget for 2019 er allerede i gang.

– Publikum var fornøyde, og vil komme igjen. Vi har allerede solgt 20 billetterer, og det er jo ti prosent av det totale billettsalget – så det sier litt om interessen, mener Hareide-Larsen.

– Så arrangementet er kommet for å bli her i Fredrikstad?

– Vi holder på så lenge publikum kommer.

– Vi er avhengig av støtte

– Hvordan har arrangementet gått økonomisk?

– Vi er helt avhengig av økonomisk støtte. Vi fikk også i år støtte av Fredrikstad kommune, selv om den var mindre enn året før. Og vi får  støtte av Sykkelbyen Nedre Glomma. Tweed Run er helt klart et arrangement som behøver økonomisk støtte for å klare seg.

I år støtte Fredrikstad kommune arrangementet med 15.000 kroner.

– Hvordan ser regnskapet ut i år?

– Vi har ikke finregnet ennå, men vi sitter igjen med cirka 10.000 kroner – så marginene er små. Og vi som arrangører tar ikke ut lønn, sier Hareide-Larsen.

Kommentarer til denne saken