Gå til sidens hovedinnhold

– Brannvesenet sa ja til Sunde-konserten

Artikkelen er over 6 år gammel

– Heldigvis, sier Rune Solberg i Gamlebyen Festivaldrift, etter at det like vel blir tillatt å holde konsert i Gamlebyen kulturhus lørdag.

Dermed får Øystein Sunde & co slippe til med sin støttekonsert til inntekt for Arne Børresens modelltog-prosjekt i Gamlebyen lørdag kveld

LES OGSÅ: Sunde-konsert avlyses?

Enige om brannsikring

Torsdag kveld var det fare for at konserten måtte avlyses, fordi Fredrikstad brannvesen hadde kommet med en rekke pålegg knyttet til brannsikring.

Fredag ved middagstider var alle problemer løst.

– Vi er nå enige med brannvesenet om at konserten kan avholdes som planlagt, sier styremedlem i Gamlebyen Festivaldrift AS, Rune Solberg, som er representant for de som driver kaféen og leier ut Gamlebyen kulturhus til forskjellige aktiviteter, arrangementer og konserter.

Fire punkter

– Tre pålagte punkter og én anmodning er nå ryddet opp i og tatt tak i, opplyser Solberg.

Det første pålegget fra branntilsynet gjaldt for dårlig skilting av rømningsveier.

– Dette er allerede ordnet opp i, inkludert nye ledelys som også fungerer ved strømbrudd, sier han.

Andre klagepunkt gjaldt en 90 centimeter bred dør inne i lokalet, som skal være 120 centimeter i bredden. Brannvesenet har godkjent at Forsvarsbygg utvider døråpningen så snart som mulig, og stenger ikke bruken av huset av den grunn.

Tredje punkt gjelder manglende panikkbeslag på rømningsdør, som Forsvarsbygg slipper å montere, dersom arrangører i lokalet stiller med brannvakt ved døren i stedet.

Siste punkt er ikke et pålegg, men en anmodning om å kople brannalarmen opp mot lydanlegget i konsertlokalet, slik at det aldri er tvil dersom alarmen skulle gå.

– Dette skal vi utrede og forsøke å få til, sier Rune Solberg.

Nesten utsolgt

Det er hittil solgt 200 av 228 tilgjengelige billetter til konserten.

– Vi får ikke inn fler, så her gjelder det å være rask, sier han.

Gamlebyen Modelljernbanesenter ble for øvrig nærmest nedringt av folk som torsdag kveld ville hjelpe konsertarrangøren ut av knipen.

– Vi fikk til og med tilbud om å flytte konserten til kirken, som ligger ved siden av kulturhuset, sier styreleder Ulf Berg til Fredriksstad Blad.

Kommentarer til denne saken