Gå til sidens hovedinnhold

Åpner bylaboratorium i Gågata

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredrikstad kommune har besluttet å åpne et splitter nytt bylaboratorium i de tidligere lokalene til butikken Åhlens i Gågata.– Lokalet skal bli en møteplass der vi vil høre hva folk ønsker for byen sin, sier prosjektleder Hanne Nordli.

Det er Fredrikstad kommune selv som opplyser om nyetableringen i en pressemelding mandag morgen.

Åpner 1. september

Den offisielle åpningen til bylaboratoriet er satt til torsdag 1. september i Åhlens gamle lokaler i gågata. Under Bylørdag 20. august åpner kommunen dørene til laboratoriet med utstilling av 70 barnetegninger, som en del av prosjektet 1000 sykler.

Bylaboratoriet er et initiativ fra Case Fredrikstad, et byutviklingsprosjekt som etter planen skal skape en attraktiv by med god tilgjengelighet for gående og syklende, gode møteplasser og et bredt tilbuds- og aktivitetsspekter, opplyser kommunen.

– Attraktivt sentrum

– Vi vil bruke bylaboratoriet til å teste ut ideer og tiltak for å gjøre sentrum mer attraktivt. Fredrikstad kommune har lenge drevet med brukermedvirkning. Dette innebærer at vi ber aktivt om innspill på våre planer og prosjekter fra befolkningen. I bylaboratoriet skal vi bruke mer interaktive metoder for medvirkning, og vi skal prate med folk på et tidligere stadium i utviklingsprosjektene, sier Nordli i pressemeldingen.

Nordli forteller videre at hun håper at lokalet vil tiltrekke seg mange besøkende.

– Hos oss kommer dørene til å være åpne og vi ønsker alle velkomne. Jeg håper mange tar turen innom fremover, forteller hun.

 

Kommentarer til denne saken