Gå til sidens hovedinnhold

Frp-Wiborg om ny krisemåling: – Dette er ikke et resultat vi er fornøyde med

Artikkelen er over 4 år gammel

Erlend Wiborg (Frp) kan miste stortingsplassen etter ny krisemåling bare én måned før valget.

Selv om Frp er partiet som går mest fram i Østfold sammenlignet med en meningsmåling fra juni, er en nedgang på i alt 6,5 prosent mot forrige stortingsvalg alt annet enn godt nytt for Frp kun fire uker før stortingsvalget.

Dersom valgresultatet blir slik som den ferske meningsmålingen fra InFact antyder, så mister Frp én av sine to stortingsrepresentanter i Østfold. Stikk i strid med Frps eget mål for valget.

På en valgkampsamling i Fredrikstad søndag sa Frps stortingsmann Erlend Wiborg at det soleklare målet er å fortsatt ha to mandater på østfoldbenken etter valget. I dag ble det kjent at Senterpartiet kan bli større enn Frp i Østfold.

LES OGSÅ: Senterpartiet går mot et brakvalg i Østfold – kan bli større enn Frp 

– Vi skal høyere

– Dersom resultatet blir slik som meningsmålingene sier, er det en krise for Frp i Østfold?

– Man kan spekulere i mye, men dette er ikke et resultat som vi er fornøyde med. Vi skal høyere. Vi skal gjøre slik at dette ikke blir resultatet, sier Erlend Wiborg (Frp) til Fredriksstad Blad.

Forsiktig optimisme

Til tross for mandatstapet og nedgang på over seks prosent mot sist valg, er det optimisme å spore mener Wiborg. Fremskrittspartiet har økt fra 11,7 til 13,1 prosent på Amedia sine målinger siden juni. Det er en trend Wiborg håper skal fortsette.

– Jeg er fornøyd med at vi er på vei fremover. Jeg og Frp satser på et høyere resultat enn i denne meningsmålingen. Det har vi også tro på at vi skal klare, sier han.

LES OGSÅ: Senterpartiet går mot et brakvalg i Østfold – kan bli større enn Frp 

Wiborg mener målingen gjør det klart hva som kan bli konsekvensene etter valget. Dersom målingen slår til som valgresultat er Wiborg selv ute av Stortinget. Nå håper Frp-mannen på taktiske stemmer fra borgerlige velgere i Østfold.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å beholde begge mandatene våre. For hvis ikke det blir slik er det fare for at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen eksempelvis blir byttet ut med Rasmus Hansson fra MDG, eller at innvandringsminister Sylvi Listhaug blir byttet ut med Hadia Tajik fra Arbeiderpartiet. Det tror jeg ikke velgerne i Østfold ser seg tjent med, mener Wiborg.

– Hvordan skal dere snu den dårlige målingen til et godt valgresultat?

– Vi gjør det vi kan. Vi er ute hos folk for å fortelle om hva vi har gjort og hva vi ønsker å gjøre fremover. Så får velgerne gi som dom, sier Wiborg til Fredriksstad Blad.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.