Gå til sidens hovedinnhold

Frp vil vite hva kommunen vil gjøre om det er barn som ikke kommer på skolen etter ferien

Artikkelen er over 1 år gammel

Fremskrittspartiet i Fredrikstad vil vite hvilke tiltak Fredrikstad kommune kan sette inn, og ber om en redegjørelse i formannskapet.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I 2019 sendte regjeringen brev til alle landets kommuner, fylkeskommuner og fylkesmenn der de advarte om at barn kan risikere å ikke komme hjem igjen etter ferie i utlandet. Advarselen var rettet mot forhold som negativ sosial kontroll, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse.

Det er snart skolestart i 2020, og det er viktig at vår kommune iverksetter tiltak dersom noen pulter står tomme. Regjeringens initiativ i 2019 var i forkant av ferien for å unngå tomme pulter ved skolestart dersom ansatte ved skoler er bekymret for barn som skal på ferie i utlandet.

Fredrikstad Frp regner med at dette følges opp av skoleledelsen. Vi ønsker orientering om dette idet utvalgsmøtene starter opp høsten 2020. Siden oppvekstutvalget ikke trer sammen før i slutten av september, vil det være riktig å be om redegjørelse i formannskapets møte den 3. september.

Les også

Fredrikstad-skolene: Nå er elleve barn forsvunnet

Les også

Ny elevrådgiver skal forhindre tvangsekteskap, kjønnslemlesting og sosial kontroll

Kommentarer til denne saken