Gå til sidens hovedinnhold

Frp vil selge Hvaler på linje med California

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingar Sundholm, leder Hvaler Frp: – Det skal være eksotisk å flytte til Hvaler, og vi kan lokke de beste lærerkreftene fra hele landet ved å selge Hvaler og stedet med flest soldager i landet. California har bevisst benyttet livsstilen for å rekruttere de beste hodene til staten.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De fleste som har vært innom Hvaler er enig at Hvaler har et landskap og natur som er helt unikt. I likhet med en bedrift som har et unikt produkt eller tjeneste, så må Hvaler bli flinkere til å «markedsføre» sitt særpreg og differensiere seg i forhold til å «selge» sin kommune.

Hvem skal så Hvaler «selge» seg til:

1. Familier som ønsker å flytte til Hvaler og bli gode skattebetalere. Dette inkluderer folk som vil etablere nye bedrifter (gründere), og pendlere som er mer aktuelt nå, da mange jobber ut fra hjemmekontor flere dager i uken. Her bør kommunen i tillegg se på muligheten til å etablere et co-working fellesskap i samarbeid med private aktører.

2. Når kommunen rekrutterer skal ikke bare stillingsbeskrivelsen selges, men det gode bomiljøet, fritiden og naturen. Det skal være eksotisk å flytte til Hvaler, og her har vi mulighet til å lokke til oss blant annet de beste lærerkreftene fra hele landet ved å selge Hvaler og stedet med flest soldager i landet. California har bevisst benyttet livsstilen for å rekruttere de beste hodene til staten.

3. Hvaler har vært flinke til å satse på miljø, noe som tildeling av Zeros miljøpris beviser, men vi må ta steget lengre. Ved økt tilflytting så kan nye boformer bli aktuelt, dette gjelder en lokal øko-landsby og større satsing på økologisk landbruk. Dette skal ikke drives av kommunen, men kommunen må bli flinkere til å markedsføre sin profil og legge forholdene til rette for aktører som kan satse på dette.

For dette trengs endring, og ikke Arbeiderparti-politikk om å bevare Hvaler som det alltid har vært.

4. Kommunen har en flott skjærgård som i større grad må tas i bruk til aktiviteter. Kommunen må legge forholdene til rette for aktører som vil gjøre Hvaler enda mer attraktiv. Aktiviteter kan være båt-, kajakk-, kano- og seilbrett-utleie. Flytende badstue. Seil-, kano- og seilbrett-kurs.

5. Kommunen må legge til rette for hotellutviklere som kan skape et unikt skjærgårdshotell, som vil skape økt turisme og lokale arbeidsplasser. Nærheten til Oslo vil skape markedsgrunnlag for et hotell som er unikt. Her kan vi nevne Støtvig hotell på Larkollen som skal utvide, samt undervannsrestauranten «Under» i Lindesnes.

Nå som Høyre og Fremskrittspartiet har blitt enig om en felles borgerlig plattform, hvor næringsutvikling og vekst står i fokus, så er det mulig å få flertall for en politikk som legger opp til vekst, hvor flertallet tidligere i stor grad har stemt mot endring på Hvaler.

Skal Hvaler bestå som selvstendig kommune, og eiendomsskatten gradvis reduseres, og på sikt fjernes, så er dette kun mulig ved økt skatteinngang ved at flere personer med skatteevne etablerer seg på Hvaler. For dette trengs endring, og ikke Arbeiderparti-politikk om å bevare Hvaler som det alltid har vært.

Les mer

Hvaler-naturen er vår gullgruve

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.