Gå til sidens hovedinnhold

Frp ønsker parkering på nye Dampskipsbrygga – ikke «gigantiske» festivaltelt

Artikkelen er over 1 år gammel

– Man kan spørre seg om «gigantiske» telt er nødvendig for å sikre kultur- og byliv. I så fall kan man vel påstå at det har vært bortkastet å bruke 50 millioner for å fjerne parkeringsplassene, skriver Leif Eriksen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Parkeringsplassene på Dampskipsbrygga ble fjernet mot Frps stemmer. For ett år siden var ombyggingen ferdig. Det nye torget har blitt fint og gir mange muligheter til aktivitet. Noen har tenkt at torget bør ha en «isbar», noen ønsker å prøve ut «fastfood» mens andre gjerne vil leie hele plassen i mer enn hele skoleferien, pakke plassen inn med et stort telt for å arrangere løpende konserter og andre aktiviteter.

Fredrikstad Frp heier på gode ideer. Vi mener imidlertid det fortsatt er mulig å benytte en større del av Dampskipsbrygga til parkering. Arrangementer som Glommafestivalen og eventuelt andre aktiviteter som trekker folk til byen, er flott, men det er – slik vi ser det – viktig at området rundt torget ikke mister sikten til elva. Mange blir skadelidende dersom Dampskipsbrygga stenges for alminnelig ferdsel.

Det er fullt ut forståelig at sameiene rundt Dampskipsbrygga reagerer på at noen vil beslaglegge hele torget som «fast» ordning hvert år.

Les også

Sentrumsbeboere sier klart nei til Idyll-planer på Dampskipsbrygga

Man kan spørre seg om «gigantiske» telt er nødvendig for å sikre kultur- og byliv. Dersom det skulle vise seg, må man vel kunne påstå at det har vært bortkastet å benytte 50 millioner for å fjerne parkeringsplassene på Dampskipsbrygga.

Det arrangeres jazz- og bluesfestivaler, pop- og rockefestivaler, matfestivaler og mange, mange andre festivaler i hele landet hvert år. Dersom det hadde vært ønskelig med en innebygd festivalarena i Fredrikstad, ville den sannsynlig ikke blitt bygd på Dampskipsbrygga. Kanskje kan den nye arenaen på Værste bli en sommerlig idyllhage.

Fredrikstad Frp er positiv til alle initiativ, men ikke dersom tungtveiende grunner tilsier noe annet. Med forbehold, siden saken om en ønsket Idyllhage ikke har vært forelagt politikerne, vil avsperring av Dampskipsbrygga i hele skoleferien være uaktuelt, og det kan tenkes at enkelte festivaler passer bedre annet sted.

Les også

Sentrumsleder Line vil ha løsning for Idyllhagen

Kommentarer til denne saken