Gå til sidens hovedinnhold

Savner en møteplass

Ungdommene på Østsiden står uten fritidsklubb

Artikkelen er over 7 år gammel

Etter at fritidsklubben på Østsiden ble nedlagt, har ikke ungdommen der hatt et eget tilbud.

I budsjettet til Fredrikstad kommune kommer det frem at det trengs 2 millioner kroner for å gjenåpne fritidsklubben på Østsiden. På grunn av pengemangel ble det ikke prioritert i 2015.

LES OGSÅ: – Jentene er mest utsatt

– Vi trenger også en fritidsklubb på Østsiden. Det bor mange ungdommer på Gudeberg, Selbak og Torp, som ikke har mulighet til å reise til de andre fritdsklubbene. Det er problemer med buss til Torsnes, og det blir langt til de andre fritidsklubbene, forteller Emmeli Heieren Hedvald (18) i ungdomsrådet i Fredrikstad.

– Verdifullt tilbud

Hun var selv en flittig bruker av fritidsklubben i Torsnes.

LES OGSÅ: Byr på bål og lavvofest

– Tilbudet er verdifullt. Jeg tilhørte «Drop-In» i 8 år, og det er en av tingene i livet som ikke forsvinner, uansett hvor gammel man blir. Jeg besøker stadig de som jobber der og ser hvordan fritidsklubben utvikler seg, sier Hedvald.

Hun etterlyser et tilbud som er åpent flere gangen i uken.
– Østsiden er i dag den største plassen og med flest ungdommer, som ikke har fritidsklubb i Fredrikstad, forklarer Marcus Gluckstad (16).

– Vi har jobbet for å få opp et nytt sted på Østsiden, men ikke funnet rom for det ennå, sier virksomhetsleder for fritidsklubbene Turid Løvland.

– Jobber for en løsning

Pengene til fritidsklubbene kommer fra kulturutvalget.
– Vi er oppmerksomme på det manglende tilbudet på Østsiden og jobber for en løsning. Det handler ikke bare om økonomi, men også om å finne egnede lokaler.

– Egentlig burde det vært flere fritidsklubber på Østsiden. Vi kan heller ikke bruke hvilket som helst lokale, det er mange ting som må på plass, for at lokalet skal være egnet, sier leder Camilla Eidsvold i kulturutvalget.

Hun har forståelse for at ungdommene er utålmodige.
– Jeg brenner også for fritidsklubbene og mener de er viktige tilbud til de unge, forteller Eidsvold.
En underskriftskampanje er også startet for fritidsklubben. 72 navn står der nå.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.