Østlandets Blad: Det melder Østlandets Blad tirsdag.

Dermed får ikke Olsen lede laget i de to gjenværende kampene.

Det var i slutten av september at Fredrikstad-mannnen Aleksander Olsen røpet at han var ferdig i Kolbotn etter sesongslutt. Da var laget i ferd med å ta fatt på kval-spillet for å beholde plassen i Toppserien, det øverste nivået i kvinnefotballen i Norge.

Nå gjenstår to kamper av kvalifisierngen og Kolbotn risikerer å ryke ut av det gode selskap. Det vil i så fall være første gang siden 1995 at Toppserien spilles uten Kolbotn.

Vil snu hver stein

– Det har vært hektisk møtevirksomhet i Kolbotn Fotball Kvinner etter Kolbotn-Åsane-kampen 16. oktober. Klubben ønsker å snu hver eneste stein og har sett på muligheten for å gjøre noe ekstra, med formål om å få mer energi inn i de siste kampene av nedrykks sluttspillet, for å hente de poengene vi må ha.

I denne vanskelige situasjonen har klubben kommet frem til at den beste løsningen var å fristille sportslig ledelse og trenerteamet, skriver Kolbotn i en pressemelding.

Sesongen for Kolbotn har vært preget av både oppturer og nedturer. I Toppseriens grunnspill gjorde laget en meget sterk prestasjon med 5. plass, kun ett poeng bak 4. plassen som ville gitt deltakelse i Toppseriens sluttspill.

– I nedrykkssluttspillet har derimot resultatene uteblitt. I de gjenværende kampene vil vi benytte interne trenerressurser som vil lede laget i de gjenværende kampene. Hvem som får det formelle hovedtreneransvaret ut sesongen, vil vi informere om i løpet av kort tid. Kolbotn har en meget god spillerstall og vi har stor tro på at de kan klare seier i de to siste kampene, heter det videre.

Aleksander Olsen, Marius Overmo og Stian Tjernås Dahl ønsker spillere og støtteapparatet masse lykke til i kampen om å få de nødvendige poengene for fortsatt spill i Toppserien.

27 år i det gode selskap

Kolbotn har 27 år bak seg på øverste nivå i norsk fotball og har tatt tre seriegull. Etter 0-1-tapet mot Åsane søndag er det fare for at eventyret nærmer seg slutten.

Klubben rykket opp til daværende 2. divisjon i 1991 og ble nummer tre i den første sesongen på det nivået. Høsten 1994 rykket Kolbotn opp til daværende 1. divisjon.

22. april 1995 spilte Kolbotn første kamp på elitenivå. Laget ble nummer seks i debutsesongen.

I 1996-1999 ble det fire strake fjerdeplasser.

Den første medaljen kom med bronsen i 2000.

I 2001 ble det sølv, syv poeng bak Trondheims/Ørn.