Gratulerer med ny skole, smilte ordfører Jon-Ivar Nygård og fikk hjelp av elev Elmi Ali Noor fra Somalia til klippe det berømte båndet.

– Og herved erklærer jeg nye Fredrikstad Internasjonale skole for åpnet!

LES OGSÅ: IJ-bygget forvandles til nye FRIS

God stemning

Hundrevis av elever og lærere jublet og klappet, selv om de har brukt de nye lokalene i snart to uker allerede. 5. januar var første skoledag i bygget som tidligere huset Institutt for Journalistikk.

– Det er veldig bra å gå her, ja, helt fantastisk, fastslår Elmi Ali Noor.

LES OGSÅ: Vil fylle tomme lokaler

Det var stinn brakke under onsdagens offisielle åpning av FRIS. Med bobler i glassene, kake og mobiltelefonene løftet høyt for å filme taler og forestillinger var det høy stemning blant de fremmøtte.

Akrobatgruppen Abaris sørget for et spektakulært show med flammesluker, enhjulssykkel og hodestående.

VAKTE OPPSIKT: Ida Schei fra akrobatgruppen Abaris imponerte med flammesluking på åpningsfesten.

Viktig for integreringen

– Den gamle skolebygningen var veldig koselig med mye norsk historie i seg, men den nye er mer moderne og praktisk, sier dagens konferansier og elev Yalan Lin fra Kina.
– Jeg synes det har blitt veldig fint her.

LES OGSÅ: Behov for mer plass

Det syntes også representantene for Fredrikstad kommune; ordføreren, kommunalsjef Arne Rekdal Olsen og byggekomitéleder Bjørge Johansen roste alle nye FRIS opp i skyene.

– Her vil dere få mange nye muligheter, fremholdt kommunalsjef Olsen i sin tale.

– FRIS er svært viktig i vårt integreringsarbeid i Fredrikstad, fortsatte han. – For her går elever fra alle verdenshjørner for å lære seg norsk eller få grunnskoleopplæring. Norsk kultur og samfunnsliv står også på timeplanen.