Overvåkningsvideoen viser en mann løpende over parkeringsplassen i området ved Europris på Kilen.

Politiet mener mannen kan være en av gjerningspersonene etter at 33 år gamle Bård Lanes ble fatalt skutt i industriområdet på Kilen en gang etter klokken 22 tirsdag 20. april.

En 31 år gammel mann som opprinnelig ble pågrepet i forbindelse med en bilbrann på Sem senere natt til onsdag er nå varetektsfengslet, siktet for medvirkning til drap, skriver TB.

Politiet mener nå de kan sette bilbrannen i sammenheng med drapet.

Jakter gjerningspersoner

Politiet jakter nå flere gjerningspersoner, og personen på videoen er altså antatt å kunne være en av dem.

– Vi oppfordrer mannen på bildet til å melde seg til politiet, eller andre som gjenkjenner personen til å ta kontakt med oss, uttalte politistasjonssjef Øystein Holt i forbindelse med offentliggjøringen av et stillbilde fra videoen.

Det er kommet flere tips etter at et bilde fra overvåkningsvideo ble frigitt av politiet.

Ikke forklart seg

Den 31 år gamle mannen som enn så lenge er den eneste som er siktet i forbindelse med saken har ikke forklart seg i sakens anledning.

– Vi er klare til å snakke med han, men han ønsker ikke å forklare seg og det har han rett til, har påtaleansvarlig i saken, Fredrik B. Johannessen, uttalt til Tønsbergs Blad.

Det er hans advokat som har rådet 31-åringen til å foreløpig ikke avgi forklaring. Forsvarer Simen Tveten har uttalt at hans klient stiller seg uforstående til siktelsen.

Tross gjentatte forsøk gjennom helgen og mandag har ikke Tveten besvart TBs henvendelser for kommentar.