Det hele forgikk over en intensiv uke, i samarbeid mellom Nordic/Docs og E6 Medieverkstedet på Kråkerøy som er ledet av Trond Ola Mevassvik. Workshopen var støttet av Norsk Filminstitutt.

Lærerne på workshopen, flere av dem prisvinnende filmskaperne, var Bård Kjøge Rønning, Fredrik Nilsen, Fabien Greenberg, Janne Lindgren, Eva Lotta Sandberg, Ivar Hartviksen og Paul René Roestad.

Lære basiskunnskaper

Målsettingen var at ungdommene skulle lære seg alle basiskunnskapene om dokumentarfilmproduksjon, og at de i team skulle utvikle idé og manusskisse, og få innsikt i profesjonelt opptaksutstyr, kamera og lyd.

De skulle gjøre klar opptaksplan og ta opptak, samt redigere og ferdigstille tre dokumentarfilmer på ett til to minutters lengde.

Blant deltakerne fra Fredrikstad var Anniken Hedberg og Oda Jacobsen fra Cildrens International School i Fredrikstad, og Ingvar Solhaug fra Akademiet. I tillegg var Tale Eiring og Lou Wandsvik, som går på Skjeberg folkehøyskole, med som workshopdeltakere.

– Ser lyst på norsk films fremtid

Leder av workshopen Paul René Roestad skryter uhemmet av ungdommene:

– Det er helt utrolig hvor raskt studentene tilegnet seg god kunnskap om alle områdene man må beherske for å lage film, sier han, og fortsetter:

– Jeg tror aldri jeg har jobbet sammen med dyktigere, mer kreative eller mer arbeidsomme ungdommer. Og mange av deltakerne sier de meget gjerne kan tenke seg en fremtid i filmbransjen. I så fall må jeg si jeg ser meget lyst på norsk films fremtid, sier Roestad.

Alle filmene hadde offisiell premiere under filmfestivalen Nordic/Docs, og filmskapernes familie og venner var til stede da de unge nybakte filmskaperne høytidelig fikk overlevert sine diplomer som bevis på svært godt utførte eksamensfilmer.