Frp fikk ikke knappe 0,5 prosent

Leif Eriksen, FRP

Leif Eriksen, FRP

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det ble en kampvotering under møtet i kulturutvalget onsdag. Endringer av kunstnerisk utsmykning skal ut på høring, og Leif Eriksen (Frp) fikk ikke medhold i å endre ordlyd, eller justere prosentsatsen fra 1,0 til 0,5.

DEL

– Jeg er ikke overrasket, for denne saken er jo avgjort på forhånd, og det er ikke hyggelig å bli sittende helt alene. Men vi maktet ikke å snakke om saken på forhånd, og jeg tror nok opposisjonen kan ha en vei å gå for å fremme et samlet forslag, sier Eriksen, og understreker at han lever godt med «nederlaget». Det var ikke et slag han måtte vinne.

Yngre krefter

– Jeg mener at det må være rom for å la unge dyktige kunstnere eller dyktige kunstelever få slippe til, uten at du må være profesjonell eller være konsulent. For i kommunens trange tider tenkte vårt parti at det er greit gå fra én til en halv prosent av brutto ramme til bruk på utsmykning. Og jeg er opptatt av det må være bra kunst, sier Eriksen.

Høyres Knut Thomas Hareide-Larsen ville gjerne ha tatt en prat med Frp om forslaget, men mente at da må det komme tidligere. Og han ser heller ikke at det var den store forskjellen på forslagene.

Dyktig stab

– Det er ikke noe poeng å være uenig med rådmannen, for han sitter med en dyktig stab med bedre fagkunnskap enn oss politikere, sier Høyres mann.

– Men fra pressebenken oppfattes det at dere ved et par anledninger har gitt uttrykk for å ikke være forberedte?

– På ingen måte, men vi ber altså om å få sakene litt tidligere. Og vi er ikke uenige med Frp i alt. Men vi dekker nok det smale og brede på et litt annet vis enn dem, mener Hareide-Larsen.

Artikkeltags