Gå til sidens hovedinnhold

Onsdag marsjerer de for flyktningene

Artikkelen er over 4 år gammel

Den nasjonale markeringen «tusen lys for mennesker på flukt» har også nådd Fredrikstad. Onsdag går Jan-Kåre Fjeld og fredsmarsjen spesielt for alle verdens flyktninger.

Det er Antirasistisk Senter i Oslo som har dratt i gang markeringen «tusen lys for mennesker på flukt». Hele 18 steder i landet kommer det til å bli markeringer for flyktningene.

– Vi kommer til å bruke fredsmarsjen til å markere støtte for de mange tusen menneskene som er på flukt. I samarbeid med Norsk Folkehjelp, Amnesty og Refugees Welcome to Østfold så håper vi at mange dukker opp for å bli med på denne markeringen, sier fredsmarsj-general Jan-Kåre Fjeld.

– Viktig markering

Han mener markeringen er særdeles viktig.

– Jeg synes det er spesielt viktig nå i julen at vi stopper litt opp og tenker på et medmenneske. La oss vise støtte for dem som tross alt har det langt verre enn oss selv. Dette er en utmerket mulighet til å vise at vi tenker på menneskene som er på flukt over hele verden, sier han.

Tenner fakler

Fjeld håper at flere enn vanlig dukker opp til marsjen.

– Det blir appell og sang, samtidig som vi tenner fakler mens vi marsjerer som vanlig i gågata. Vi håper at folk stiller opp, slik at dette blir en markering som blir lagt skikkelig merke til i sentrum, sier han.

Markeringen er samtidig et krav om at norske myndigheter tar større ansvar for mennesker som er på flukt.

– Skal vi støte fra oss mennesker i nød, eller skal vi være der for dem? Denne kvelden skal vi gi vårt svar med lys, heter det i oppfordringen fra Antirasistisk senter.

Les også

Mottak i Fredrikstad legges ned – familie flyttes til Kongsberg

 

Kommentarer til denne saken