Fredrikstadungane setter opp det nye teaterstykket «Kong Frederiks tidsmaskin»

Alexander Hermansen lærer ungane sangen «Kong Fredriks masj»

Alexander Hermansen lærer ungane sangen «Kong Fredriks masj» Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Fredrikstadungane feirer tiårsjubileum med det nye stykket «Kong Frederiks tidsmaskin» skrevet av Alexander Hermansen, og flytter til City Scene.

DEL

Regissør, Sara Hadjian, ville gjøre noe ekstra til Fredrikstadunganes tiårsjubileum.

– Rett før sommeren tenkte jeg på å lage et helt nytt stykke til jubileet. Da spurte vi Alexander Hermansen, for vi visste at han ville klare å kaste seg ut i det, forteller hun under øvelse med teateret på City Scene.

Hermansen har kun hatt noen måneder på seg til å bli ferdig med manuset og musikken. Stykket er først og fremst for Fredrikstadungane, men det er også til 450 års-byjubileet til Fredrikstad.

–Jeg brukte mye tid på forhåndsarbeidet, men selve stykket gikk relativt rask å skrive, sier Hermansen og lener seg over pianoet.

– Lære mens man blir underholdt

Stykket handler om en klassetur til Gamlebyen. Først synes barna det er forferdelig kjedelig, men så kommer Frederik II-statuen til live. Han tar barna med på en tidsreise tilbake i tid. Alt går galt da de reiser 550 år frem i tid, men mer røpes ikke. 

– Jeg har jobbet som guide i Gamlebyen lenge, og kan historien til Fredrikstad veldig godt. Jeg må understreke at forestillingen på ingen måte blir en historie time, men jeg tror flere kommer til å lære litt mens man blir underholdt.

Han skal for øvrig spille rollen om Frederik II.

Flytter til City Scene

Etter flere år på Båthusteatret, flytter ungane over elva til City Scene. Planen er å være der en stund, men de tar ett år om gangen.

– Vi har hadde det veldig fint på Båthuset Scene, men nå er vi klare for å flytte. Før øvde vi i Gamlebyen, og hadde forestillinger på Båthuset Scene. Det blir fint å være samlet på et sted, sier Sara Hadjian.

Forestillingene spilles 28. januar til 18. februar.

Ungane gleder seg veldig til å spille det nyskrevne stykket.

– Det er første gang jeg har en så stor rolle, så det blir veldig morsomt. Jeg er mer glad enn nervøs, sier Leah Hyldmo (10) som skal spille «Ida» i forestillingen.

– Jeg spiller en som heter Fredrik. Han er en litt redd og usikker gutt, sier Sander Wedberg (15). Han har tidligere spilt Peter Pan, og synes det er spennende med en stor rolle igjen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.