Alle som heter Fredrik får gratis teaterbillett til «Kong Frederiks tidsmaskin»

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredriksstad Blad og Fredrikstadungane går sammen og gir gratisbillett til alle som heter Fredrik.

DEL

Det er omtrent 300 personer som heter Fredrik, eller Frederik, i Fredrikstad. Nå kan alle sammen nyte godt av navnet og få gå på teater helt gratis.

Heter du Fredrik? Skaff deg billett her!

Avslutter med et smell

– Vi vil avslutte med et smell! Lørdag er siste forestilling og vi ville gjøre litt ekstra stas på den anledningen, sier teaterpappa Jørgen Søderberg Jansen.

Så om du heter Fredrik, Frederik eller har ett av disse versjonene som mellomnavn eller del av dobbeltnavn - så er du kvalifisert til å ønske deg enten 1 eller 2 teaterbilletter til en av de tre siste forestillingene.

– I Fredrikstad er navnet Fredrik 50 prosent mer brukt enn i resten av landet, i følge statistikken. Så selvfølgelig burde alle som heter Fredrik få med seg dette, smiler Søderberg Jansen.

Fredrikstadungane har spilt stykket i noen uker allerede, og totalt blir det 25 forestillinger med til sammen over 100 barn på scenen.

– Tilbakemeldingene fra publikum har vært veldig gode, legger han til.

Heter du Fredrik? Skaff deg billett her!

Starter med Pokémon-jakt

Stykket er skrevet av Alexander Hermansen, og han har også hovedrollen som Kong Frederik II i stykket. Regien står Sara Hadjian for.

I forestillingen blir man tatt med på en reise gjennom historien til Fredrikstad, med en del humor og glimt i øyet. Det hele startet med Ida som er på Pokémon- jakt, og klassekameratene Marthe og Fredrik. De er på klassetur til Gamlebyen, og har fått noen spørsmål av læreren de må løse. Dette får de karakter på. Problemet er at de ikke kan noen av spørsmålene, og da våkner Frederik-statuetten til live.

Se traileren her:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.