Den 38 år gamle friskusen som for 17 år siden kom fra Nepal, løp i mål som nummer to etter Sondre Fylling fra Team Fokus i Moss.

Fylling brukte 1,15,10 på det 20 kilometer tradisjonsrike løpet, mens Gurung brukte ett minutt og 57 sekunder mer.

– Jeg er godt fornøyd med tiden 1,17,07. Løypa var tørr og fin, men det var tungt. Jeg er jo ingen toppidrettsutøver, fastslår Gurung og begrunner det med oppladningen han hadde inn mot løpet.

– Det ble en tur på O'Learys på lørdag. Litt øl og whisky er kanskje ikke det beste i forkant av et slikt løp, ler han hjertelig.

Gurung vant klasse 35–39 år.

Løp alene

Styrkedrikk eller ikke, Gurung måtte løpe de 20 kilometerne nærmest på egen hånd.

– Han foran meg var det ikke stort å gjøre noe med. Han bare forsvant. Jeg åpnet riktignok ikke så hardt, men synes det var bra at jeg hadde spart noen krefter til slutten, sier han til Fredriksstad Blad.

Første gang

Løpsvinneren Sondre Fylling hadde aldri deltatt i Fredrikstadmarka Rundt tidligere, men kunne ikke få fullrost løypetraseen.

– Jeg synes tempoet i starten var litt lavt, så etter tre kilometer rykket jeg. Det beste hadde vært om jeg hadde fått med meg noen, men det skjedde ikke. Uansett er det stas å komme fra nabobyen og vinne et slikt løp. Neste gang jeg stiller på startstreken er i Frankfurt Maraton. Da er målet å løpe raskere enn 2,51 som jeg gjennomførte Oslo Maraton på i fjor.

Det var 189 utøvere fordelt på 147 menn og 42 kvinner i årets utgave. En av dem som fikk mest oppmerksomhet etter målgang var Even Klund (44).

Ble hardt kvestet

For sju uker siden var Klund innblandet i en alvorlig ulykke under Fredrikstad Triathlon med det resultat at han ble hardt kvestet.

– Jeg har ikke akkurat hatt en ideell oppladning. Det har blitt mye stillesitting, så det var først på torsdag jeg bestemte meg for å delta, sier Klund som vant klasse 40 til 44 år på sterke 1,18,36. Han pådro seg brudd i de to nederste nakkevirvlene, samt i den øverste ryggvirvelen og ytterligere to ribben.

– Jeg noterte en bedre tid enn det jeg hadde regnet med på forhånd. Det har vært smertefullt en stund, og det er ikke lenge siden at det gjorde vondt bare man lo, røper tøffingen som representerer Fredrikstad Sykkelklubb.

– Løypa var fin og tørr, så det ble en koselig tur i marka, oppsummerte han.

Nytt sterkt løp

Kvinnen som løp først over målstreken ved FIF-huset var Eldbjørg Moxnes fra OSI på tiden 1,24,46.

Det vanket også mange klemmer på Marie Grønneberg fra FIF i målområdet.

Fredriksstad Blad omtalte nylig Grønneberg som i september gjennomførte Oslo Maraton ett år etter at hun ble brystkreftoperert.

Hardhausen leverte også denne helgen et imponerende resultat, da hun kom i mål som nummer tre. Tiden 1,25,52 holdt til seier i 40 til 44 årsklassen.

Resultater fra Fredrikstadmarka rundt