Gå til sidens hovedinnhold

FredrikstadLAN er avlyst

Artikkelen er over 4 år gammel

FredrikstadLAN, som skulle gå av stabelen i Kongstenhallen 22. - 26. februar, er avlyst på grunn av økonomiske utfordringer.

Organisasjonen FredrikstadLAN hadde fått avlysningsfrist til torsdag av kommunen. Da måtte de bestemme seg for om de ville betale den fulle leien som var satt, eller om de ville avlyse og betale halve beløpet. Nå er avgjørelsen tatt.

Økonomiske utfordringer

I en pressemelding som ble sendt ut onsdag kveld skriver leder for organisasjonen, Morgan Olsen, at «FredrikstadLAN har hatt store økonomiske utfordringer blant annet ved at prisen på leie av Kongstenhallen er særdeles høy for en ideell organisasjon, og i år viser det seg at underskuddet er for stort til at det er mulig for oss å fortsette når det forventede billettsalget uteblir.

Styret i FredrikstadLAN har vurdert situasjonen nøye og forsøkt ulike muligheter for å redusere utgiftsposter samt øke inntektene, men har til tross for iherdig innsats ikke fått til å snu tallene rundt.»

100 av 540 billetter solgt

Fredriksstad Blad var tidligere denne uken i kontakt med Olsen som da kunne fortelle at Fredrikstad kommune skulle ha 116.000 kroner for leie av hallen de aktuelle dagene. Olsen kunne da fortelle at om de skulle klare å betale den leien ville de være nødt til å selge alle de 500 billettene som var lagt ut for salg. På det tidspunktet var det solgt omkring 100 billetter.

– Vi har hele tiden forsøkt å ha en dialog med kommunen om å få senket leien, men det har ikke vært vellykket, fortalte Olsen da.

Tidligere har Olsen fortalt at dersom de ble nødt til å avlyse, og dermed betalte halvparten av leien, ville de måtte betale dette beløpet med oppsparte midler. Det ville mest sannsynlig bety slutten for FredrikstadLAN.

Det har ikke lykkes FB å få kontakt med ledelsen i FredrikstadLAN onsdag kveld.

 

Refunderer billetter

I pressemeldingen skriver de at de som har kjøpt billetter til arrangementet får disse refundert;

«Alle betalte billetter vil bli refundert gjennom GeekEvents så fort det lar seg gjøre. GeekEvents AS vil ta seg av tilbakebetaling av pengene for billettene, og alle vil få sine penger tilbakebetalt. Refundering vil starte Torsdag 26.01.2017».

Engasjert av barna

FredrikstadLAN er et årlig arrangement arrangert i Kongstenhallen av organisasjonen FredrikstadLAN.no.

Det første FredrikstadLAN ble arrangert av Fredrikstad kommune i 2010 etter en konkurranse blant skoleelever i distriktet som valgte «LAN i Kongstenhallen» som det mest ønskede alternativet. I 2011 tok FredrikstadLAN.no over som arrangør, og har siden dette arrangert FredrikstadLAN i 2011, 2012, 2013, 2014 og 2015. De har frem til nå jobbet med FredrikstadLAN 2017.

Kommentarer til denne saken