Stenger Fredrikstadbrua i fire kvelder og netter – skal skifte bjelke på 7 tonn

Skal skiftes ut: Fredrikstadbrua blir nattestengt grunnet arbeid med å skifte ut en stor tverrbjelke. Bjelken er pakket inn i plast på dette bildet.

Skal skiftes ut: Fredrikstadbrua blir nattestengt grunnet arbeid med å skifte ut en stor tverrbjelke. Bjelken er pakket inn i plast på dette bildet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fire kvelder og netter neste uke vil Fredrikstadbrua være stengt fra klokken 21.00 til 05.30

DEL

Brua stenges på kveld og nattetid fra mandag 29. oktober til torsdag 1. november og natt til 2. november. Statens vegvesen opplyser at skilt om stenging vil settes ut tirsdag. På dagtid vil et kjørefelt i hver retning være åpent.

Når brua er stengt må alle trafikanter kjøre om Sandesund bru i Sarpsborg. Vegvesenet opplyser at nødetatene og busselskapet er varslet om stengingen, og at de har tatt sine forholdsregler for å opprettholde beredskapen.

Arbeidet er væravhengig, så det kan bli endring av de planlagte datoene for nattestenging.

Skifter bjelke på 7 tonn

Byggeleder Stein Andersen i Statens vegvesen opplyser at det er en tverrbjelke som skal skiftes.

– Vi skal skifte ut en stålbjelke som er skadet etter påkjøring. Den veier rundt 7 tonn, er omtrent 15 meter lang og 1 meter høy. Denne bjelken er viktig for bruas bæreevne, og utskiftingen må utføres varsomt med en rekke midlertidige sikringstiltak, sier byggeleder Stein Andersen i Statens vegvesen.

Det er den første tverrbjelken på østsiden av brua som skal skiftes ut, og den nye vil festes en meter høyere, slik at man får en klaring over kjørebanen på 5,7 meter. Dette tilsvarer høyden på laveste tverrbjelke på vestsiden av brua, og vil redusere faren for nye påkjørsler. Det vil være stillas både over veien og under brua mens denne prosessen pågår.

Mye arbeid gjenstår

Andersen opplyser at det også gjenstår mye annet arbeid som skal gjøres på brua. Det skal blant annet settes opp langsgående rekkverk mellom kjørebanen og gang- og sykkelfeltet, samt småflikking på støyskjermer, ytterrekkverk og belysning. I tillegg gjenstår noen arbeider under brua som ikke vil påvirke trafikken på selve brua. Etter planen skal det meste være ferdig i løpet av november i år.

– Trafikantene må forvente skiftende kjøremønster over brua om nettene, resten av oktober og frem til brua blir ferdigstilt, sier Andersen.

Artikkeltags