Vi tatoverer oss som aldri før – Ann Christin hjelper de som angrer i ettertid

Artikkelen er over 4 år gammel

Vi tatoverer oss som aldri før, men ikke alle er fornøyd med resultatet. Ann Kristin Nielsen hos hudpleieklinikken Kroppsfornying i Fredrikstad sentrum er en av de som har spesialisert seg på å hjelpe de som angrer seg.

DEL

Victoria Iselin Kinn Stene (23) fra Fredrikstad ser lettere nervøs ut der hun sitter godt tilbaketrukket i stolen i lokalet til Kroppsfornying i Fredrikstad sentrum. Hun har kommet hit for å få fjernet en tatovering hun tok i Thailand for en stund tilbake.

– Jeg er litt impulsiv av meg, og bestemte meg for å ta en tatovering da jeg var på ferie i Thailand, men den ble ikke helt som ønsket. Jeg har vært på flere behandlinger allerede, og det er skikkelig vondt. Faktisk langt vondere enn da jeg tok tatoveringen, sier Kinn Stene.

Fredriksstad Blad fikk lov til å være til stede under laserbehandlingen av 23-åringens tatovering.

– Dere må ikke le av meg hvis jeg skriker, advarte hun før behandlingen.

Mange angrer på tatoveringen

I flere år har Ann Kristin Nielsen hjulpet personer som ikke er fornøyd med blekket de har merket huden med.

– Vi får nye kunder hver uke. Mange av de som angrer seg har tatovert seg i utlandet, sier Nielsen.

Dagens kunde, Victoria Iselin Kinn Stene, har flere tatoveringer, men har bestemt seg for å fjerne kun to.

– Når de ikke er noe fine, så er det like greit å fjerne de. Jeg er veldig fornøyd med mange av tatoveringene mine, men i fremtiden vil jeg nok tenke meg om både en og to ganger hvor jeg velger å tatovere meg. Det blir nok ikke flere ganger i utlandet,  sier hun.

Fjerning av tatovering, Victoria Iselin Kinn Stene (23) og Ann Kristin Nielsen

Fjerning av tatovering, Victoria Iselin Kinn Stene (23) og Ann Kristin Nielsen Foto:

Skyter vekk blekket

Fjerning av tatoveringer med laserbehandling skjer over flere behandlinger. Antallet behandlinger varierer ut ifra hvor mange farger som er i tatoveringen, hvor lenge man har hatt den, plassering, dybde og hvordan huden responderer på behandlingen.


– Det vi i prinsippet gjør er å skyte i stykker blekket med laser. Blekket løser seg opp og forsvinner gjennom blodet i kroppen og på normale måter. For at man ikke skal bli dårlig er vi nødt til å vente en tid mellom hver behandling, sier hun.

– Er det lov å si at behandlingen høres litt risikabelt ut?

– Det er ikke farlig, men man må som sagt vite hva en driver med, sier hun.

Gjennom flere år i bransjen har hun sett hvor ille det kan gå når tatovøren feiler.

– Vi hadde nylig en kunde innom som hadde tatovert et kors på fingeren. Tatoveringen var så skjev at man knapt så hva det skulle forestille, sier hun.

– Hvor mye koster det å fjerne en tatovering?

– Det er helt avhengig av størrelsen på tatoveringen og hva slags farger man har brukt. Fargene rødt og blått blir ansett som problemfarger når man skal fjerne tatoveringen, og da må kundene ofte gjennom flere behandlinger. Vi regner cirka tusen kroner per behandling, sier hun.

I løpet av noen få minutter er behandlingen ferdig. Kinn Stene forteller at hun er en erfaring rikere.

– Det er verdt å ha vondt i noen få minutter for å få fjernet en tatovering jeg ikke var fornøyd med. For min del blir det nok ikke flere tatoveringer i utlandet, ler hun.

Får nye kunder hver uke

Nielsen sier hun har opplevde og sett det meste av dårlige tatoveringer. Hun har også hørt mange forklaringer om tatoveringer sent på kveldstid på en ferietur i syden.

– Det er sjelden lurt å ramle innom et tatoveringsstudio etter fire paraplydrinker på stranda i et eller annet ukjent land. Skal man tatovere seg, så er det viktig å vite hvem som gjør jobben. Samtidig er det er mange som tatoverer seg på et stadie i livet der man ikke tenker over at man kan angre en gang i fremtiden. Så går man inn i en ny fase der tatoveringen ikke passer inn. Da kommer de til meg, smiler hun.

Hun forteller at klinikken ukentlig får inn nye kunder som ønsker å fjerne tatoveringene.

– De verste eksemplene er de som har tatt tatoveringer hos uprofesjonelle tatovører i utlandet. Mitt råd til de som merke seg med blekk i utlandet er at de må undersøke nøye at tatøverene vet hva de driver med. Jeg har sett flere stygge eksempler på tatoveringer som er tatt med feil blekk og er usymetriske og stygge, sier hun.

Artikkeltags