– Vi har allerede passert 5000 billetter, tre måneder før isfesten 21. januar. Vi håper å få inn 10.000 tilskuere og slå den norske publikumsrekorden fra Lillehammer-OL (9250), sier medieansvarlig Dag Solheim til NTB.

Kapasiteten på Fredrikstad stadion er 12.500, men det er noen utfordringer å gjøre om anlegget fra fotball til ishockey.

– Problemet er de nederste radene, hvor du ikke ser ordentlig over vantet. Vi kan få inn cirka 11.000 personer, men vurderer å lage billetter med "restricted view" som de har i England dersom det er en stolpe i veien. Dette er det største løftet rundt Stjernen siden Stjernehallen ble bygget i 1970, sier Solheim.

Han skal lede Winter Classic 

Tåler ikke tungtransport

TV 2 satser tungt på kampen. Tyske ISS er hentet inn for å gjøre arenaen klar til internasjonal standard.

– Kunstgresset må beskyttes og banen rettes opp, siden en fotballbane har helling. Det skal lages moduler, legges gulv og plasseres isanlegg oppå. Siden banen her i Fredrikstad bokstavelig talt ligger oppe i lufta, med to varmeanlegg under, er det begrenset hva vi kan kjøre inn av trailere på banen. Det skal lages egen gate til ismaskinen, sier Solheim.

Det tar minst fem dager å rigge opp Fredrikstad stadion til fullverdig hockeyanlegg. Og det kun for én kamp.

– Dette blir neppe en årlig foreteelse. Til det er dette et altfor stort løft. Totalt vil det koste rundt 6 millioner kroner å lage en isfest i ti dager. Dette skal samkjøres med Fredrikstad bys 450-årsjubileum, ungdomsturneringer, curling og flere show, sier Solheim.

Må rydde snø for hånd

Den tidligere programlederen hadde selv ideen til en norsk vinterklassiker sammen med Ole Duenes. Siden 2014 er det blitt jobbet med prosjektet.

– Hva om det blir kraftig snøfall?

– Det er marerittet. Snøkaos er absolutt det verste som kan skje. Det vil kreve mye å få ryddet stadionet for snø. Ikke bare er det tidkrevende, men alt blir glatt. Og her kan du ikke kjøre snøryddingsutstyr inn på banen, alt må ryddes manuelt. Det kan bli hektisk. Selv om vi ikke liker regn og vind, er det å foretrekke, sier Solheim.

I USA startet de med Winter Classic i 2008. Senere har flere land kastet seg på, som Sverige, Finland, Tyskland og Østerrike.

– Dette er den første toppseriekampen som spilles utendørs i moderne tid. Kanskje må vi også preppe isen underveis i periodene. Dette er ingen vennskapskamp, men ordinær seriekamp mellom to rivaler i Østfold, sier en spent Dag Solheim. (©NTB)

Winter Classic: Secret Garden spiller under åpningsseremonien