Gå til sidens hovedinnhold

Enstemmig fylkesting ga 900.000 til toppidrettssenter

Artikkelen er over 4 år gammel

Fylkestinget setter av 900.000 kroner i 2018 til toppidrettssenteret i Fredrikstad og lover en større sum også i årene som kommer.

Østfold toppidrettssenter får midlertidige lokaler hos Høgskolen på Værste. Senere kan det bli lagt til Arena Fredrikstad.

Andreas Lervik (Ap), leder av næring- og kulturkomiteen i fylket, la frem forslaget om å støtte toppidrettssenteret. Samtlige representanter sa ja til å bruke 900.000 kroner på senteret i 2018, og fylkestinget lover også å bidra i årene som kommer.

Hvor mye den årlige støtten vil ligge på fra 2019, vil fylkestinget komme tilbake til senere.

– Gledens dag for Østfold

Lervik var begeistret for at Østfold endelig skulle få sitt eget toppidrettssenter.

– Dette er en gledens dag. Beslutningen er viktig for Østfold, sa Lervik i fylkestinget onsdag.

Hans partikollega Lars Pedersen Due minnet om at satsingen på idrett vil skape en rekke arbeidsplasser og også er næringsutvikling.

Han pekte på at det senere vil være aktuelt å knytte toppidrettssenteret til Arena Fredrikstad og den nye Frederik II videregående skole, som skal bygges på Værste og etter planen stå ferdig om 5–6 år.

Her kunne du følge Fylkestinget direkte

Olympiatoppen sier ja

Østfold Idrettskrets har ambisjoner om å etablere et toppidrettssenter under Norges idrettsforbund/ Olympiatoppen. Olympiatoppen i Norges idrettsforbund, og olympiske og paralympiske komité, bekreftet i vår at de ønsker å etablere et slikt toppidrettssenter i Fredrikstad. De bekrefter at de vil bidra med kr 800.000 til driften av senteret Olympiatoppen Øst.

Østfold Idrettskrets har tatt utgangspunkt i at Østfold fylkeskommune skal bidra med 900.000 kroner i årlig støtte, og at Fredrikstad kommunes del blir 200.000 kroner. Fredrikstad-politikerne har fått søknaden på bordet.

Med plasseringen sentralt på Værste slipper senteret en større investering til testlaboratorier, som Høgskolen i Østfold har etablert i sine lokaler.

Bruker høgskolens lokaler

Fylkesrådmann Anne Skau opplyser i saksutredningen at Høgskolen i Østfold har tilbudt seg å stille med et kontor og tilgang til møterom for testlaboratoriet, slik at oppstart fra 2018 er mulig, uten store kostnader.

– Det er på det nåværende tidspunkt ikke inngått en juridisk bindende avtale omkring videre samarbeid med Høgskolen i Østfold, skriver fylkesrådmannen.

Hun peker på at fylkeskommunen skal dekke 43 prosent av utgiftene det første året, i 2018, og 38 prosent i år tre. Fylkestinget vil se nærmere på størrelsen på sin del av regningen og ønsker en annen utgiftsfordeling fra 2019.

Satser på toppidrett

Østfold vil bli ett av landets åtte toppidrettssentre. Østfold Idrettskrets har eget program for toppidrett, kalt «best av de beste», og målgruppen er utøvere som er aktuelle for satsing mot VM/EM–Tokyo 2020, Beijing 2022 og OL 2024.

Grunnlaget for et eget toppidrettssenter er på plass. 

Kommentarer til denne saken