Tar sats for byjubileet i Glommaløpet

Klar, ferdig gå! Martin Fredheim i Fredrikstad kommune og prosjektleder for byjubileet, Irene Østbø, håper mange vil være med på jubileumsløpet. Glommaløpet går 21. mai.foto: erik a. pedersen

Klar, ferdig gå! Martin Fredheim i Fredrikstad kommune og prosjektleder for byjubileet, Irene Østbø, håper mange vil være med på jubileumsløpet. Glommaløpet går 21. mai.foto: erik a. pedersen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Glommaløpets 16 kilometer har blitt Østfolds største mosjonsløp. I år setter byjubileet opp et eget lag – alle kan melde seg på.

DEL

Fredrikstad by fyller 450 år i 2017 – opptrappingen til jubileet er allerede godt i gang. Nå kan du melde deg på jubileumslaget til Glommaløpet. Laget får startnummer 449.

Neste år 450 – selvsagt.

– Vi inviterer befolkningen til å bli med. Vi skal sette opp et jubileumslag som blir utstyrt med egne løpetekniske trøyer. De slipper å betale løpsavgiften og i tillegg venter en liten overraskelse, smiler Irene Østbø – prosjektleder for byjubileet.

Ti etapper

Det er ti etapper i Glommaløpets stafett. Etappelengdene varierer fra 800 meter til tre kilometer.

– Det betyr at det finnes en etappe for alle, uavhengig av treningsform eller mål for løpet. Vi ønsker et bredt lag med alle aldersgrupper, sier Østbø.

- Vi stiller med et vanlig stafettlag og tenker å ta imot 15 påmeldinger. Én til hver etappe og fem i reserve, legger hun.

De som er interessert i være med på jubileumslaget, finner info om påmelding på jubileets hjemmeside.

Byens historie

Glommaløpet har blitt veldig populært etter oppstarten i 2013. Det starter i Sarpsborg sentrum og ender i Gamlebyen i Fredrikstad. Allerede er det over 700 påmeldinger. I fjor var 1.500 med.

- Det er den siste måneden det kommer flest påmeldinger, så vi er godt i rute også i år, sier Glommaløpet-arrangør Martin Fredheim i Fredrikstad kommune.

– Å løpe Glommaløpet er jo også på mange måter en reise i Fredrikstads historie. Glommastien passerer gamle teglverk, plankehistorie og ender i Gamlebyen. Det blir garantert en fin tur – spesielt nå som Glommastien er opprustet. Det har blitt veldig fint nå, sier Fredheim.

Glommaløpet

Med drøyt 1.500 deltakere i 2015, er løpet fylkets største mosjonsløp.

Løpet er et samarbeid mellom Fredrikstad idrettsforening (FIF) og Sarpsborg idrettslag (SIL), samt Fredrikstad og Sarpsborg kommune.

Ble arrangert første gang i 2013.

Løpet er ti miles (16 kilometer) langt. Man kan løpe hele løpet, eller delta på lag og løpe enkeltetapper. Man kan stille i mosjonsklasse uten tidtakning.

En tredjedel av overskuddet går til Kreftforeningen. I fjor fikk de 175.000 kroner.

Fra i fjor:

  Tidligere FFK-spiller Tor Trondsen tapte et veddemål og måte løpe Glommaløpet.

   Ordfører Jon Ivar Nygård var fornøyd på kommunens vegne i Glommaløpet

    

   Send inn tekst og bilder «

   Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

   Artikkeltags