Klart for stolpejakt

Fine steder: Flere av stolpene er plassert på steder vi Fredrikstad-folk liker å vise frem i den fine byen vår.foto: FSK

Fine steder: Flere av stolpene er plassert på steder vi Fredrikstad-folk liker å vise frem i den fine byen vår.foto: FSK

Av

Det har blitt kjempepopulært i rundt 50 av landets kommuner. Nå drar Stolpejakten igang også her i Fredrikstad.

DEL

Fra tirsdag vil det være mulig å jakte på 50 stolper plassert rundt i byen vår.

– Stolpejakten er et lavterskel mosjonstilbud kombinert med det å bli bedre kjent rundt i byen. Flere steder har det tatt skikkelig av. For eksempel på Lillehammer der man har registrert over 4.000 deltagere. Og i vår naboby, Sarpsborg, har det også blitt veldig populært, forteller Fredrikstad Skiklubbs Øystein Ruud, som har ansvaret for opplegget: Kreftsyke Turid reddet av stolper

Gratis tilbud

For deltagerne er det hele gratis, og skiklubben har dekket inn kostnader med støtte fra «Fredrikstad 450 år» som har det inne i den offisielle jubileumskalenderen, Interreg og noen velvillige lokale bedrifter.

De 50 utplasserte stolpene befinner seg i et område begrenset av Smertu, Solåsen, Trosvik, Bjørndalen, Isegran, Gamlebyen/Kongsten, og har forskjellige poengverdier.

– Stolper med grønn topp er såkalte kulturstolper, mens blå er lette, røde middels og sorte litt vanskeligere tilgjengelig, forteller Ruud.

Mobil eller papir

Alle stolper har en bokstavkode, pluss en QR-kode.

– Deltagerne kan selv velge om de vil notere bokstavkodene og legge disse inn på nettet etter turen. Eller man kan gå inn på Stolpejakten.no, laste ned app og kart der, og registrere postene med mobil og QR-kode, forklarer han.

– Vis hensyn

– Bruker man mobilen blir det litt Pokemon-preg over det, noe ungene syntes er gøy.

Ruud håper de 50 stolpene får stå i fred, og henstiller til deltagerne å vise hensyn der man ferdes.

– De fleste stolpene er veldig lett tilgjengelig, og vi håper folk bruker bena eller sykkel i den grad det passer. Kjører man bil kjører man ikke opp i portstolpene hos folk, men parkerer heller på et egnet sted og går noen skritt.

Legges ut tirsdag

Papirkart med stolpebeskrivelser og forklaringer vil fra tirsdag være lagt ut på følgende steder:

Turistkontoret, Rådhuset, Byfergene, Fredriksstad Blad, Løplabbet og Shell Christianslund.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags