FB mener: La Kolonial.no selge øl

Gründer og eier Karl Munthe Kaas i Kolonial.no får nei av Fredrikstad kommune til å selge øl i dagligvarebutikken sin. Fredriksstad Blad mener beslutningen er dårlig begrunnet.

Gründer og eier Karl Munthe Kaas i Kolonial.no får nei av Fredrikstad kommune til å selge øl i dagligvarebutikken sin. Fredriksstad Blad mener beslutningen er dårlig begrunnet.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LederFredrikstad kommune har tatt mange og riktige skritt mot å bli en mer moderne, næringsvennlig og teknologioffensiv kommune de siste årene. Det tas stadig i bruk løsninger som gjør det enklere å være innbygger i kommunen, enten man ønsker å benytte seg av nettjenester eller foretrekker å møte blikket til noen på Servicetorget.

Derfor er det forstemmende at en innovativ aktør innen den tradisjonelle dagligvarehandelen møter kommunal motbør med tynn begrunnelse. Kolonial.no er en dagligvarebutikk på nett, der kunden handler uten å måtte oppsøke butikken fysisk, og får varene levert hjem på døren. Det er effektivt, miljøvennlig og fremtidsrettet.

Men kundene forventer naturlig nok å få levert det samme på døren, som de finner i butikkhyllene. Og noen liker et glass øl til maten. For å kunne levere øl må Kolonial.no ha salgsbevilling, og det sier Fredrikstad kommune nei til. Begrunnelsen er dels at Sarpsborg har sagt nei, og at det ikke er et godt nok regelverk knyttet til nettbasert alkoholsalg. Begge deler er etter vårt skjønn dårlige argumenter. Vi synes Fredrikstad skal la Sarpsborg få være bakstreverske i fred, og henviser ellers til regelverket som gjør at man flere steder i landet lovlig og enkelt kan handle alkohol i Vinmonopolets nettbutikk og få det levert på døren.

Fredrikstad kommune bør gi Kolonial.no de samme, gode konkurransevilkårene som andre aktører i samme bransje.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags