Gå til sidens hovedinnhold

Røde Kors trenger flere frivillige til «Ferie for alle»

Artikkelen er over 4 år gammel

«Ferie for alle» er et gratis ferietilbud til familier med svak økonomi i regi av Røde Kors.

– Vi feiret 15-årsjubileum for «Ferie for alle» i fjor, forteller Svein Arne Hansen i Østfold Røde Kors.

Nå er han på jakt etter frivillige som kan være med familiene som får dra på ferie. Det er distriktskontoret i Østfold som planlegger og tilrettelegger «Ferie for alle» for fylkene Akershus, Hedmark, Oppland, Oslo og Østfold.

Blir plukket ut

– Vi har ikke drevet noen aktiv rekruttering i Østfold tidligere, derfor har vi bare åtte frivillige fra dette fylket, sier han.

Les også: Røde Kors etterlyser vitnestøtter

«Ferie for alle» er et tilbud familiene ikke kan søke om å være med på, men blir plukket ut av hjelpeapparatet. Kriteriet er blant annet svak økonomi over flere år. Dessuten må minst ett av barna i familien være mellom seks og tretten år gamle.

– Vi gjennomførte to ferieopphold i vinterferien for 120 personer. Likevel sto det 400 personer på ventelistene. Det er et enormt behov. Som frivillige skal man hjelpe til når det trengs, gjerne som en ekstra forelder når barna trekker i alle retninger og være sosial, forteller Hansen.

For å bli en frivillig i «Ferie for alle» må man være over 18 år og ha en politiattest, gjennomføre et intervju og opplæring med Røde Kors og undertegne taushet- og etikkerklæringen deres.

Det er ikke nødvendig å bli medlem av Røde Kors for å være frivillig i «Ferie for alle».

I skolens ferier

– Vi gjennomfører «Ferie for alle» i alle skolens ferier, og hadde to ferieopphold i vinterferien. I påskeferien skal vi ha tre ferieopphold, i sommerferien blir det ti ferieopphold, i høstferien tre og juleferien 2, forteller Hansen.

Les også: Røde Kors ringes ned av folk som vil hjelpe flyktninger

Det er omtrent 60 personer som deltar på hvert ferieopphold, og oppholdet varer 4–5 dager. Om vinteren blir ferieoppholdene gjerne lagt til fjells og ved sjøen om sommeren. Alle ferier er fullstendig rusfrie.

– Det gir mye å være frivillig, sier Hansen og ber de som kan være interessert i å melde seg enten via nettsiden rodekors.no eller sende en e-post til ffaostlandet@redcross.no

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.