Omfattende dekktyveri for 300.000 kroner

OMFATTENDE TYVERI: Rumenere skal ha tatt brukte lastebildekk for over 300.000 kroner hos Bodahl-Johansen AS.

OMFATTENDE TYVERI: Rumenere skal ha tatt brukte lastebildekk for over 300.000 kroner hos Bodahl-Johansen AS. Foto:

Dekktyveriene for til sammen 300.000 kroner fra et av Bodahl-Johansens dekklagre skal ha pågått i et halvt år. Nå er gjerningsmennene tatt.

DEL

Dekktyvene som i lengre tid har plaget Bodahl-Johansen AS skal ha blitt tatt i løpet av helgen. Det bekrefter politiet og bedriften for Fredriksstad Blad.

Stjal dekk i et halvt år før de ble tatt

Det var NRK Østfold som først meldte om de omfattende dekktyveriene, som skal ha pågått i et halvt år. Dekkene som har blitt borte skal til sammen hatt en verdi på over 300.000 kroner, forteller daglig leder Erik Bodahl-Johansen. 

– Vi har i flere måneder hatt fremmede som har stjålet brukte lastebildekk. De har vært lagret ute, og har nok vært litt lett tilgjengelig. Fredagen ringte politiet og sa de hadde funnet en lastebil full av dekk. Det var våre dekk, forklarer

– Vi har vært klar over dette i opp mot et halvt år. Det har vært stjålet i større og mindre partier.

– Hvordan påvirker så store tyveri dere?

– Rundt 300.000 er dekkene verdt. Det har vært snakk om en 700 dekk som har vært borte. Det har gjort at vi har manglet råvarer til vår produksjon. Det betyr at vi må handle hos andre. Det er mye styr å registrere og få kontroll på alt som er borte, forteller Bodahl-Johansen til Fredriksstad Blad.

Rumenske tyver

Etter tips fra publikum ble gjerningsmennene, som politiet bekrefter skal være av rumensk opprinnelse, tatt under lasting av en semitrailer.

– Det er bra at vi i det minste har fått tilbake noe. Det er omtrent en tredjedel av dekkene vi har fått tak i nå. Så vidt jeg har forstått kom pågripelsene etter tips fra noen som har bodd i nærheten av stedet dekkene har befunnet seg. Det er fint at samfunnet bryr seg og gir tips, sier daglig leder Bodahl-Johansen.

– Hva gjør dere for å demme opp for dette?

– Vi har gjort noen grep, så det har ikke vært noen tyverier de siste ukene. Eksempelvis måten vi stabler dekkene på, men vi har aldri noen garanti. Kameraovervåking er det som blir gjeldende, sier han.

– Hva vet dere om de som har tatt dekkene?

– Da vi kom for å identifisere dekkene var det åtte rumenere som satt der, sier Bodahl-Johansen.

Artikkeltags