Der er søndag formiddag og Lea Jansen (15) holder på å pakke ned pikkpakket sitt. De andre i det 11-manns store teltet er ute og spiller volleyballturnering. Dette er tredje gang hun er på 4H leier.

– Dette har vært en morsom leir. Morsom og fuktig. Vi har badet SÅ mye, og når man sover 11 personer i ett telt, da blir det mye fuktighet, ler Lea.

Balansering på slakk line

Foruten all badingen syntes Lea det er gøy og treffe nye venner. Alle måtte delta i en tevlingsløype, og for Lea var balansering på slakk line det som var aller vanskeligst.

– Jeg har også vært med på fotogruppen. Her lærte vi litt om hvordan vi kan ta gode bilder med mobiltelefonen vår, sier hun.

– Det beste med denne leieren er at den er så nærme hjemme, så slipper vi å drasse med oss så mye – så langt, smetter noen medlemmer i nabotelt inn. Men vi må ha med oss kosedress og kosedyr, solkrem og slippers, mener jentene i naboteltet.

Paintball mest populært

– Ellers var det nok paintball som var mest populært blant deltagerne når de skulle velge seg en aktivitet å være med på, sier leirsjef Mona Skogen.

– Jeg er ikke så glad i å spille volleyball så jeg benytter tiden til å pakke mens de andre er borte på banen, forteller Lea, som også er aspirantleder i Kolberg 4H.

Det var også Kolberg 4H som arrangerte fylkesleieren som het Barokken Roll. 175 medlemmer i alderen 12 til 18 år deltok sammen med 35 voksne. I tillegg var det flere frivillige voksne hjelpere med.

Hode, Hjerte, Hender og Helse

– De 4 H'ene står for klart Hode, varmt Hjerte, flinke Hender og god Helse, forklarer Skauen.

Leieren var oppdelt i fire tun med branngater mellom. Disse hadde navn etter musikere og band. Elvis, Beatles, AC/DC og Kizz var alle representert. Hvert tun måtte dessuten velge seg en sang fra musikken til sitt respektive tun og opptre med på lørdagskvelden. Etterpå overtok en dj spillingen.

På grunn av skogbrannfaren ble det ikke fyrt opp i bålpanner, men deltagerne roste likevel maten de fikk servert.

Forberedt leieren godt

Medlemmene i Kolberg 4H hadde gjort seg flid med forberedelsene. Både portaler, en hengekøye lounge, en ventebenk og en kjærlighetssti som var pyntet med hjerter og gode råd, samt en «nødutgang», var gjort klar på forhånd av medlemene i Kolberg 4H.

Det var tredje gang Kolberg 4H arrangerte fylkesleir på Elingaard.

Bildeserie

Gøy på 4H leieren Barokken Roll