Benedicte Sundt fra Stall Tonheim og Hanna Ekman Kolsrud fra Fredrikstad Rideskole jublet. De skal representere Østfold fylke i finalen i FERD Rideskolecup. De to kvalifiserte seg til finalen på Østfold fylkes kvalifiseringsstevnet som ble arrangert på Tune Ridesenter på Grålum sist helg.

Her stilte elever fra tre av fylkets rideskoler til start med sine hester, og de to beste får delta på finalen som arrangeres på AEG Tønsberg i Vinterferien.

Kvalifiserte seg igjen

Stall Tonheim har deltatt siden cupen startet i 2012 og har kvalifisert seg til deltagelse i finalen alle ganger.

– Nå gleder finalistene seg til å delta i finalen på AEG i vinterferien. Det er en stor prestasjon, da de må starte med lånte hester som de ikke kjenner fra før. Samarbeidet mellom hest og rytter er viktig for å få et godt resultat, og det kan bli utfordrende siden de kun får ri hestene en gang før de starter, forteller Tone Tonheim, daglig leder på Stall Tonheim.

Østfold Rytterkrets skulle gjerne ønske at flere rideskoler i fylket ble med på kvalifiseringen, da dette er en flott måte å vise hvor viktig rideskolene er for rekrutteringen til sporten, og fordi cupen gir elevene et mål å jobbe mot.

 

Dette er FERD Rideskolecup

FERD Rideskolecup er en landsdekkende konkurranse i sprang og dressur for rideskoleelever i alle landets rytterkretser.

Deltakere er i alderen 12–16 år.

Hvert år arrangeres det et kvalifiseringsstevne i hver av de påmeldte kretsene.

De to beste fra hver krets kommer til finalen som arrangeres under AEG.

AEG står for Arctic Equestrian Games, oversatt til arktiske ryttersportleker.