Et titalls mennesker hadde møtt opp i lokalene til Norsk Fotballmuseum i Fredrikstad for å overvære åpningen. Dag Solheim ledet showet i kjent stil med litt fotballsnakk, før selve åpningen ble gjennomført. Etter seansen var det en ydmyk, men stolt gutt fra Skjærviken som snakket med Fredriksstad Blad.

– Det er klart jeg er stolt, men man føler seg også litt gammel når man havner på museum, ler Andersen etter åpningen.

– Jeg er allerede på museum i Frankfurt, men det er også noe spesielt med å havne her i hjembyen, fortsetter han.

Har troen på Halvorsen og FFK

Andersen har også – i likhet med mange andre – større tro enn på lenge når det gjelder FFK og kommende sesong.

– Det virker som de har fått inn noen gode spillere, og jeg kjenner Jan Halvor (Halvorsen) fra tidligere. Jeg vet ikke hvordan han er som trener, men han er en veldig kjekk kar, sier han. Samtidig synes han FFK trener for lite, og mener flere klubber bør se til Tyskland.

– FFK trener én gang om dagen i oppkjøringen, og det mener jeg er for lite. Norge bør se mer mot Tyskland – der er det mye hardere trening, noe jeg tror ville gagnet klubben, slår han fast.

– I hvilken grad kjenner du Jan Halvor Halvorsen?

– Vi spilte på u-landslaget sammen, og spilte samtidig i Tyskland. Jeg har ikke møtt han på en stund, men jeg, Per Egil (Ahlsen) og Jan Halvor var faktisk på Gran Canaria på ferie sammen en gang på 90-tallet.

– Og hvordan gikk det..?

– Hehe. De lokale snakker vel fortsatt om den trioen, ler han, men er rask med å legge til at det er sagt med humor.

– Drillo satset på andre

I samtale med Dag Solheim ble hele karrieren til Skjærviken-gutten grundig gjennomgått, blant annet hvorfor Andersen ikke fikk flere landskamper på CV-en.

– Det er nok så enkelt som at Drillo ønsket å satse på andre, og sine spillertyper. Jeg kjenner igjen situasjonen godt som trener selv – man har enkelt og greit sansen for enkelte spillere mer enn andre, informerer han.

Tiden i Østsiden, FFK og til slutt Nürnberg og Frankfurt ble også viet god tid.

– Østsiden hadde et meget godt årskull når jeg kom, og vi vant vel stort sett omtrent alt den tiden. Fra tiden i FFK er cupgullet det soleklare høydepunktet. Det var helt magisk, sier han.

Andersen, som også ble første utlending som ble toppscorer i Bundesliga, husker naturligvis den sesongen godt.

– Både jeg og laget (Frankfurt) hadde fin flyt i den sesongen. Det virket som om ballen bare falt ned i bena mine til tider, så det var nok litt flaks inne i bildet, smiler han da han forteller om sesongen hvor han banket inn 18 mål i den tyske toppdivisjonen.

Ønsker fortsatt å jobbe innen fotball

Andersen er for tiden arbeidsledig etter han sa opp jobben i Austria Salzburg før jul, men er klar på at han ønsker en retur til fotballen.

– Jeg føler jeg kan bidra med noe innen fotballen en 10–12 år til, men vi får se hva som skjer. Per nå har jeg ikke noen konkrete tilbud, men ting kan endre seg fort, avslutter han lurt.